logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Alertă în Filipine: Zeci de mii de oameni au fost evacuați din calea taifunului Kammuri

Taifunul Hagibis

Zeci de mii de persoane au fost evacuate în Filipine în zonele ameninţate de taifunul Kammuri, aşteptat să lovească în noaptea de luni spre marţi, care ameninţă desfăşurarea Jocurilor Asiei de Sud-Est, în regiunea capitalei Manila, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozelor, furtuna, care va lovi mai întâi extremitatea sud-estică a Luzonului, cea mai mare insulă din arhipelag, va genera precipitaţii intense şi rafale de 185 de kilometri pe oră.

Taifunul ar urma apoi să treacă prin apropiere de Manila, capitala Filipinelor, cu o populaţie de 13 milioane de locuitori, unde se derulează mai multe competiţii din cadrul Jocurilor Asiei de Sud-Est.

Circa 70.000 de persoane şi-au părăsit deja casele în regiunea Bicol, prima ameninţată de Kanmuri.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

"Sperăm că nu vor fi pagube, însă, având în vedere forţa sa, acest lucru va fi greu de evitat", a declarat pentru AFP Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru prevenirea dezastrelor. "Am procedat la evacuarea preventivă a persoanelor aflate pe traiectoria directă a furtunii", a continuat el.

Agenţia meteorologică a avertizat, de asemenea, asupra riscului producerii de alunecări de teren şi de valuri, care ar putea atinge trei metri.

Circa 20 de taifunuri sau furtuni lovesc Filipine în fiecare an, ucigând sute de oameni. Taifunul Haiyan, din noiembrie 2013, rămâne cel mai letal din istoria ţării, lăsând în urmă peste 7.350 de morţi şi dispăruţi.

Apropierea taifunului a afectat deja desfăşurarea Jocurilor Asiei de Sud-Est, care au început sâmbătă şi vor continua până în data de la 11 decembrie în Manila şi împrejurimile sale.

Themes
ICO