Acest lucru se va schimba însă începând cu lunile următoare, când gigantul plănuieşte să înceapă vânzările online, direct de pe site-ul său oficial. Şeful Apple, Tim Cook, a informat acţionarii miercuri cu privire la acest lucru, confirmându-le de asemenea şi că Apple va inaugura primul magazin fizic din cea de-a doua piaţă de smartphone-uri a lumii în 2021.

”Cred în oportunitatea din India, este o ţară vibrantă, cu o demografie uriaşă” a spus Cook.

Într-adevăr demografia Indiei este probabil principalul motiv pentru care Apple vrea să îşi facă loc pe această piaţă, însă nu va fi uşor. Deşi piaţa indiană înregistrează în continuare o creştere considerabilă, majoritatea oamenilor nu îşi pot permite produsele Apple. O bună parte din dispozitivele livrate în India au un preţ de 150 de dolari sau mai redus, conform firmei de cercetare Counterpoint.

Apple a încercat însă în trecut să devină mai atractivă pentru această piaţă prin scăderea preţurilor, cerând guvernului ani de zile o reducere a taxelor. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că gigantul american a decis să urmeze paşii producătorilor chinezi care au deja succes în India, deschizând o fabrică pe teritoriul ţării.

Decizia s-a dovedit deja una inspirată pentru Apple, deoarece compania a vândut 925.000 de iPhone-uri în ultimul sfert al anului trecut, conform cifrelor oferit de firma de cercetare Canalys.