Romania

Aproximativ 9000 de migranti din insula Lesbos s-au mutat in corturi

Circa 9000 de migranti din insula Lesbos, ramasi fara adapost dupa incendiul din lagarul Moria, s-au mutat intr-o tabara de corturi, au anuntat sambata oficialitatile din Grecia, conform agentiei Reuters.

Incendiul de la Moria, din 9 septembrie, a lasat fara adapost, acces la instalatii sanitare, alimente si apa peste 12.000 de refugiati, majoritatea din Afganistan, Siria si nordul Africii. Nu s-au raportat morti sau raniti in urma incidentului.

Pana sambata dimineata, majoritatea migrantilor se stabilisera in corturile instalate la Kara Tepe, in apropiere de portul Mitilini. Cateva sute din ei s-au mutat intr-un centru comunitar gestionat de o organizatie neguvernamentala.

La intrarea in noua tabara, migrantii au fost inregistrati si testati pentru coronavirus. Cel putin 214 din ei au intrat in carantina, dupa rezultate pozitive.

Sambata, traficul pe soselele blocate de migranti dupa incendiu era pe cale sa revina la normal, iar magazinele incepeau sa se redeschida. Politia s-a implicat de joi pentru a grabi mutarea, deoarece multi refugiati nu voiau sa mearga in corturi, sperand ca vor putea pleca din Lesbos si vor ajunge in alte tari europene,

Autoritatile banuiesc ca incendiul de la Moria a fost declansat chiar de migranti, in urma unor dispute privind masurile de carantina impotriva coronavirusului impuse dupa ce zeci dintre ei au fost depistati ca purtatori. Sase suspecti au fost arestati si acuzati de incendiere.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

The 25% black and Asian rate for new club employees is set out in the FA diversity Code
Muller is playing his 545th game for Bayern. More than only two players since 1965
Manuel Pellegrini: Real Madrid scored 96 points and 102 goals in my time, although Ronaldo missed 3 months
Juventus and Barcelona won their first group matches. Who will win in Turin?
Andrea Pirlo: we need to wait for the Ronaldo test. I think we will find out today if he will play
Danilo about the match with Barcelona: Juventus on the right track
Ozil provided 1,400 school children with free Lunches by supporting Rashford