Romania

Barna: "USR-PLUS nu va face aliante preelectorale pentru alegerile parlamentare". Predictiile liderului USR pentru scrutinul parlamentar

Presedintele USR, Dan Barna, s-a declarat multumit de rezultatul obtinut de Alinata USR - Plus la alegerile locale si a sustinut ca la alegerile parlamentare cele doua partide vor depasi 20%. Barna a adaugat ca Alianta USR - Plus nu va face aliante preelectorale pentru alegerile parlamentare.

"Stam foarte bine. rezultatele pe care noi le-am obtinut arata ca acea componenta a societatii, care doreste o Romanie care se modernizeaza, o Romanie care merge asumat spre Europa si o Romanie care nu mai ridica din umeri ca nu ai ce sa faci, e tot mai consistenta. Faptul ca USR Plus au obtinut rezultate remarcabile in Bucuresti, in Timisoara, in Alba, in Brasov, in Bacau si aici doar castigand primariile. Vorbesc si de peste mia de consilieri pe care i-am obtinut, arata ca la 4 ani de la aparitia in mediul politic a unei forte careia nu i se dadea nicio sansa si se paria ca ne vom risipi in primele luni, dupa ce am intrat in Parlament in 2016, cei de la PSD si PNL pariau ca ne vom risipi si in cat timp ne vor lua parlamentarii si iata ca incheiem 4 ani de prezenta in Parlament, nu doar intr-un grup copmact, dar si cu teme importante: fara penali in functii publice, pensii speciale, reforme in justitie, teme pe care le-am adus in dezbaterea publica. Din acest punct de vedere, participarea, pentru prima data la alegerile locale, pentru ca mai aveam experienta din Bucuresti, in 2016, dar la nivel national, sa obtinem aceste rezultate, la prima participare, este un rezultat remarcabil pentru care ii felicit pe toti colegii mei din USR si din Plus", a declarat Dan Barna, joi seara, la Digi 24.

Liderul USR este de parere ca la alegerile parlamentare, scorul ce va fi obtinut, va depasi 20 la suta.

"La parlamentare este o alta poveste, scorul va fi semnificativ mai bun pentru ca la locale, (...) daca aveam alegeri in doua tururi, rezultatul ar fi fost mai bun, fara indoiala. Asa, intr-un singur tur noi am avut o singura sansa pe care am exploatat-o foarte bine. La parlamentare, votul politic, legat de viitorul Romaniei, cumva e diferit pentru ca nu mai sunt interesele locale in comune, orase. Sunt convins ca vom trece de 20%", a declarat Barna.

Intrebat daca USR - Plus va face aliante preelectorale inaintea alegerilor parlamentare, Dan Barna a declarat ca aceasta idee nu se afla in planurile celor doua partide.

"USR - Plus nu va face aliante preelectorale pentru alegerile parlamentare. Avem candidati foarte buni, foarte valorosi, in toate judetele, vom avea optiuni solide, credibile, competentein toate judetele, suntem increzatori ca rezultatul va fi unul remarcabil", a mai declarat Barna.


Football news:

Rashford with 4 goals led the race of scorers of the season Champions League
Holand scored the most goals (12) in the first 10 matches in the Champions League
Pirlo about 0:2 with Barca: this match will help Juventus grow
Griezmann did not make any effective actions in 6 matches under Koeman
Ole Gunnar Solskjaer: Leipzig made Manchester United work hard. Rashford had a big impact on the game
Roberto victory over Juventus: the Best response to the unrest in Barcelona - it's a game
Ronald Koeman: Barcelona played their best match of the season against Juventus. We had a lot of chances