logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania
An article was changed on the original website

BNR, după dialogul surzilor din Parlament: "Schimbarea abuzivă a guvernatorului BNR, imposibilă"

BNR
BNR

"Îmi pare rău să spun, dar în cazul d-lui Zamfir nu mai am nicio speranță să înțeleagă ceva, situația e pierdută", a declarat marți seara Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR la Realitatea TV.Grupul „bine organizat” care încearcă decredibilizarea BNR, spune Dan Suciu, s-a reunit și astăzi la Parlament, unde a fost invitat guvernatorul Mugur Isărescu, alături de Consiliul de administrație al băncii centrale.

„Încercarea de decredibilizare a BNR a avut azi doar un nou episod, ea a început de mult, a continuat printr-un grup bine organizat, toți din acest grup au fost prezenți azi. A primit o nouă dimeniune în acest an, începând cu OUG 114. Nu știu cui servește asta, dar deservește în mod sigur cetățenilor acestor țări, pentru că rolul BNR este unul protectiv pentru toți cetățenii. BNR e bine consolidată, nu cedează așa ușor”, a declarat Dan Suciu la Realitatea TV.

Purtătorul de cuvânt al BNR a explicat că Banca Națională are un grup de lucru cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea dacă este posibil să fie luată în considerare o altă referință decât ROBOR la 3 luni, dacă poate fi „mai constructivă pentru toată economia, pentru români, pentru sistemul bancar”.

„Nu am nicio speranță în cazul d-lui Zamfir. Dacă asta a înțeles, că BNR a manipulat Robor, fie nu te interesează ce e în jurul tău, fie că nu înțelegi. Nu e nicio greșeală în modul de calcul al ROBOR, cum spune dl. Zamfir, nu e nicio manipulare în piață, sunt afirmații scoase din context și omul nu are nicio legătură cu realitatea”, a explicat Dan Suciu.

Referitor la speculațiile apărute în presă cu privire la încercările PSD de a pune mâna pe poziția de guvernator la BNR, Mugur Isărescu urmând să fie schimbat până în luna aprilie, Dan Suciu spune că legistatia este clară și împiedică schimbarea abuzivă.

„Nu cred că este posibil, legea este clară, nominalizările sunt făcute de Parlament, doar dacă sunt greșeli care sunt dovedite ca flagrante, ceea ce nu e cazul. Legislația e clară și împiedică schimbarea abuzivă a Consiliului de Administrație. În afară de dl Zamfir, cu ceillalți membri ai Comisiei s-a putut discuta”, a precizat oficialul BNR.


LIVE VIDEO Manchester United-PSG SE JOACA ACUM in optimile Ligii Campionilor!
Cristi Borcea, TERORIZAT! Ce a patit in inchisoare! A recunoscut TOT
Metoda prin care doi bulgari jefuiau mașinile românilor, fără să lase absolut nicio urmă

Citeşte totul despre: BNR, Dan Suciu, Daniel Zamfir, Mugur Isărescu

Themes
ICO