Romania

Candidat la parlamentare atenționează că furia electoratului poate duce la apariția unor extreme

variante

Candidatul Pro România Bihor pentru Camera Deputaţilor, Claudiu Pop, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că lumea s-a săturat de politicieni și pe actualul fond de revoltă există pericolul apariției unor extreme.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

"Parlamentarii nu sunt cea mai iubită clasă politică. Dar nu am crezut că este chiar atât de condamnată. Nu vor să mai audă de ei. Nu e la adresa unui partid. Oamenii, sătui de tot ce înseamnă clasa politică românească, mi-au spus că, de-a lungul timpului, au încercat ba cu unul, ba cu altul, dar, după patru ani, nu au simţit nimic după ei. Asta e reacţia lor. Nu se vor duce la vot, oamenii sunt revoltaţi şi dezamăgiţi. Cred că în această perioadă, cu o populaţie dezgustată de clasa politică, cu pericolele economice ce ne pândesc la fiecare pas, cred că pericolul cel mai mare este apariţia unor extreme în politică. Iar, din politică, raportat la tot. Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar mă tem că în această perioadă de revoltă, de furie chiar, există pericolul apariţiei unor extreme. Şi mă rog Bunului Dumnezeu ca acest lucru să nu se întâmple în România", a declarat Claudiu Pop.

"Cred că astăzi, la revolta pe care o au oamenii faţă de clasa politică, poate că era momentul să rediscutăm despre votul uninominal. Cred că votul uninominal, lansat acum în dezbatere pentru 2024, poate fi o soluţie", a adăugat el Claudiu Pop.

Football news:

Derby midfielder Ayb has admitted to being depressed. Bellerin and Abraham supported the player
Liverpool scored 21 points less after 19 rounds of the Premier League than in the championship season. Only Chelsea have ever had a bigger difference
El Shaarawy joins Roma on loan. Medical check-up tomorrow
Milner on Liverpool: Self-pity and excuses won't help. YNWA is more important now than ever
Ex-Barca president Gaspar on Setien's compensation: The club has laid out its arguments, the coach has laid out his own. The new president will decide everything, I hope
Koeman after Cornell: You can't miss a penalty twice as a Barca player. This is not serious
Wojciech Szczesny: Juventus wants to win trophies