Romania

Castelul Windsor unde s-a refugiat Regina Elizabeth în timpul carantinei își deschide grădinile pentru prima oară în 40 de ani

Castelul Windsor, una dintre reședințele oficiale ale Reginei Marii Britanii Elizabeth, urmează să deschidă publicului grădina din aripa de est, pentru prima oară în aproape jumătate de secol.

Vizitatorii vor putea face un tur al grădinii castelului, unde regina și-a petrecut lunile de carantină impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus înainte de a se retrage în Scoția.

Accesul publicului va fi permis din august până în septembrie, la sfârșit de săptămână, potrivit Reuters.

Grădina a fost creată în anii 1820, numără 3.500 de arbuști de trandafiri plantați împrejurul fântânii centrale și este eclectică reflectând gusturile diferiților monarhi care s-au perindat la conducerea regatului.

Prima grădină a fost creată în 1824 în timpul domniei Regelui George al-IV-lea, însă anterior, în Evul Mediu locul era amenajat ca o fortăreață cu scopuri defensive, a spus curatorul castelului Richard Williams.

Pentru a proteja zidurile castelului, în secolul al 17-lea, Charles al- II-lea a dispus crearea unei terase, cu gazon special pentru bowling.

Mai târziu, grădinile au fost reamenajate de Regina Victoria și Prințul Albert, în secolul al-19-lea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial locul a fost transformat însă într-o grădină pentru cultivarea legumelor.

În 1971, Regina Elizabeth și soțul ei, Prințul Philip, au dispus și ei reamenjarea acestui spațiu.

Castelul Windsor a fost fondat în secolul al 11-lea de William Cuceritorul și este amplasat la vest de Londra.

Football news:

Abraham on 3-3 with West Brom: Chelsea made some mistakes that are unacceptable at this level
In 2011, Abramovich bought 50% of the rights to the player who played against Chelsea in the Champions League. But there will be no consequences
Chelsea have conceded the most away goals in the Premier League since the start of last season - 42
Koeman convinces BarSU to buy Depay. Barcelona manager Ronald Koeman still wants to see Lyon forward Memphis Depay in the team
Hasselbaink on Tiago Silva: He's still a little out of shape. Surprised to see him start
The 43-year-old captain of Montpellier plays 30+ matches every season. He doesn't drink alcohol and doesn't go to night clubs
Luis Suarez: I came to Atletico for trophies