Romania

Ce exemplu daţi, domnilor poliţişti? Un agent amețit de băutură s-a izbit cu mașina de copac

Culmea, fenomenul alcoolului la volan se manifestă puternic la Iaşi şi în rândul poliţiştilor. Un poliţist ieşean care, după cum spun surse din cadrul instituţiei, mai „ciupea“ alcool din când în când este cercetat disciplinar după ce s-a înfipt la propriu într-un copac de pe marginea străzii, sâmbătă la amiază, cu maşina de serviciu inscripţionată ca atare.

Marian Luminiţă, agent şef principal în cadrul postului de poliţie Comarna, se afla sâmbătă în patrulare, în jurul orei 14.30 împreună cu un jandarm, prin zona localităţii Costuleni. La un moment dat, poliţistul Luminiţă, care se afla la volanul unei autospeciale MAI inscripţionată, a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe şosea, apoi s-a izbit violent de un copac aflat pe marginea drumului.

Cei doi au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, autospeciala fiind distrusă în partea din faţă. Totodată, Luminiţă a fost testat cu aparatul Drager, care a arătat că acesta consumase „câteva beri“, adică o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi a dispus cercetarea disciplinară, iar permisul poliţistului a fost suspendat. De asemenea, pe numele lui Luminiţă a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Şoferul se afla în patrulare cu autospeciala din dotare. El a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. Cele două persoane din auto au fost rănite uşor. Şoferul a fost testat alcoolscopic şi a rezultat că se afla sub influenţa alcoolului“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Marian Luminiţă se afla în rândul Poliţiei de mai mulţi ani.

Acest caz nu este singular în acest an. Ultimul poliţist depistat băut la volan a produs un accident violent, în urma căruia şi-a pierdut viaţa, în urmă cu trei săptămâni. Cristian Orzu, poliţist în cadrul IPJ Iaşi, se afla în timpul serviciului şi se deplasa cu autospeciala de poliţie la un caz de dispariţie. Acesta conducea cu viteză spre Uricani, pe şoseaua de centură. El a intrat într-o depăşire şi a lovit frontal un Volkswagen care se deplasa în sens invers. Cristian Orzu a decedat în scurt timp la spital, iar şoferul din maşina lovită de acesta a scăpat ca prin miracol cu leziuni minore.

Football news:

Josep Bartomeu: Setien is doing a great job. We have full confidence in him
Pique on La Liga: Barca do not like to fall behind, but we have made every effort to change the situation
Pep Pro 0:1 with Southampton: city liked the Game, but it's not enough to win
Mandzukic is Interesting to Fenerbahce and Galatasaray. It is also claimed by Loco and Milan
Messi wants to finish his career at Barca. Bartomeu believes that Leo will not leave in a year
Gasperini about Atalanta: we Want to reach the Champions League and break the club's record for points in Serie A
Hames can leave Real Madrid for the Premier League for 25 million euros. A year ago, Atletico and Napoli offered 45-50 million euros for him. Real Madrid Midfielder Hames Rodriguez is likely to change clubs at the end of the season