Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că acest obiectiv a fost o realizare deosebită a oraşului, nu doar ca funcţiune, ci şi ca aspect. Pentru anul 2021, al Capitalei Culturale Europene, acest ceas va fi una dintre atracţiile turistice.

„Acel ceas floral trebuie refăcut complet. Acolo se impune o consolidare, nu poate fi doar mecanismul schimbat. Au trecut zeci de ani de când a fost realizat respectivul mecanism şi trebuie întreţinut aranjamentul floral aferent. Acum sunt derulate procedurile pentru autorizaţia de construire, apoi se va întocmi caietul de sarcini şi se va da drumul la procedura de achiziţie publică pentru realizare. Îl repunem în funcţiune, nu rămâne doar decorativ”, a afirmat Nicolae Robu.

Surpriza pregătită de autorități

Decorul floral al ceasului ar putea cuprinde mai multe specii de flori, care înfloresc la anumite ore, astfel încât fiecare ceas al zilei să fie marcat de o anumită inflorescenţă.

„Gongul orei 05:00 ar urma să fie bătut de florile de dovleac şi de mac, ora 06:00 ar urma să fie vestită de deschiderea florilor de păpădie, cicoare şi susai, ora 07:00 ar fi anunţată de potbal şi luceafăr, la ora 08:00, calea calului, ora 09:00 va fi anunţată de şopârtiţa, ora 10:00 de măcrişul iepurelui, orele 11:00-12:00 de plămănărică şi de laur, florile amiezii, de la 13:00 – zorelele, ora 16:00 – barba împăratului, ora 17:00-18:00 primula, ora 19:00 opaita, ora 20:00 – regina nopţii şi muşcatele, iar la ora 21:00, sirene mutans va trage cortina peste ziua florală estivală. Un astfel de ceas floral ar puncta tradiţia pe care o are oraşul în domeniul rozelor”, detalia, în urmă cu doi ani, pentru sursa citată, consilierul local Simion Moşiu.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Reacție a lui Cataramă, după ce a primit rezultatul celui de-al treilea test pentru COVID-19

GSP.RO

Reacție a lui Cataramă, după ce a primit rezultatul celui de-al treilea test pentru COVID-19

Horoscop 19 mai 2020. Scorpionii pot pierde unele beneficii

HOROSCOP

Horoscop 19 mai 2020. Scorpionii pot pierde unele beneficii