Tendinţele în materie de nail art design determină care este culoarea la modă pentru unghii, dar la fel ca stilul hainelor, fiecare femeie îşi alege propria manichiură. Acest domeniu a evoluat atât de mult în ultimii ani, încât aproape că s-a transformat în artă. 

Iată câteva nuanţe de ojă recomandate pentru unghiile scurte:

Unghiile minimaliste, nude, vor fi întotdeauna în tendinţe şi au avantajul că se potrivesc oricărei ţinute. Aceasta este o nuaţă cochetă şi discretă, ce se potriveşte de minune în timpul săptămânii, la birou. Nu atrage foarte tare atenţia, dar ne ajută să avem unghiile impecabile. 

                                                    Unghii scurte nude   Foto Pinterest

Manichiura „all black” este îndrăzneaţă şi nonconformistă. Manichiura neagră va atrage mereu atenţia, fie că vrem, fie ca nu. Regula de bază a ojei negre este că se potriveşte cel mai bine cu unghiile scurte.

                                                   Unghii scurte negre  Foto Pinterest

Potrivit kudika.ro, este important să ne alegem nuanţele de ojă şi în funcţie de forma unghiilor noastre. Astfel, dacă ai unghii scurte, pătrăţoase, tonurile lucioase, metalice, nude, rose îndulcesc colţurile unghiilor tale şi le fac să pară alungite. Evită tonurile negre sau închise la culoare pentru a nu crea impresia de unghii şi mai scurte.

Dacă ai unghiile scurte şi rotunde pot fi lăcuite cu oje închise la culoare, dar şi cu pasteluri cremoase sau roşu clasic. Lasă câţiva milimetri pe lateralele unghiilor când le lăcuieşti, pentru a le face mai alungite decât sunt. 

Tot la această ultimă formă de unghie putem să folosim şi culoarea anului 2020 - albastru. În centrul atenţiei sunt nuanţele de albastru, verde marin, neon, turcoaz, bej şi alb nispiu. În ansamblu, este o paletă inspirată de natură şi este una atât de variată încât nu va fi prea greu să alegem o culoare în tendinţe pentru unghii. 

                                                                     Foto Pinterest

Recomandăm şi: