Romania

Cine e scutit de mască şi cine a fost lăsat pe dinafară. Avocat: Apare stare de disconfort fizic şi psihic, în situaţii similare fiind şi judecătorii şi procurorii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Ai văzut, cu siguranţă, că deja masca a devenit obligatorie. În ordinul privind obligativitatea purtării măştii, publicat în Monitorul Oficial azi noapte, există mai multe categorii de persoane care sunt scutite de prevedere. Însă există şi alte categorii profesionale care întâmpină dificultăţi atunci când poartă masca. De exemplu, avocaţii. 

Avocatul Bogdan Ioan Todoran din Baroul Bucureşti mi-a spus că „oralitatea procedurilor judiciare va rămâne un principiu ce nu poate fi respectat cu botniţa (masca) aplicată pe faţă”.

Efectiv se creează o barieră fizică în comunicare, mai ales în expunerea argumentelor avocaţilor care depăşesc două-trei fraze. Apare o stare de disconfort, atât fizic, cât şi psihic, în situaţii similare fiind şi judecătorii, procurorii, grefierii”, a precizat, pentru MEDIAFAX, avocatul. 

Todoran a precizat şi alte inconveniente: „Ţi se aburesc şi ochelarii, din cauza respiraţiei în spaţiul închis de mască, astfel că eşti nevoit să renunţi la ei - un alt motiv de iritare: nu poţi nici să vorbeşti, nici nu mai vezi bine!”.

De aceea, zilele trecute, avocatul a protestat în instanţă purtând cagulă. 

În ordinul avizat de Ministerul Sănătăţii şi de MAI, se arată că poţi fi scutit de mască doar în situaţiile acestea: 

Football news:

Marotta may leave Inter at the end of the season. He is not happy with the pressure at the club
Lionel Messi: Football, like all life, will never be the same
Napoli does not want to sell Milik to Juventus and is ready to make a discount to Arsenal
Jordan Henderson: Liverpool still have work to do. We want to win as many matches as possible
Payet against pay cuts: I am the head of the family, I have financial obligations
Manchester United are close to extending ighalo's lease
Garay about the contract: People in Valencia are trying to discredit me