Romania

Conturile bancare si o parte din apartamentul lui Navalnii din Moscova, blocate de justitia rusa pe cand opozantul se afla in coma la Berlin

Executorii judecatoresti rusi au blocat conturile bancare si o parte a apartamentului opozantului Aleksei Navalnii pe cand acesta se afla in coma, in urma unei presupuse otraviri cu noviciok, la sfarsitul lui august, a anuntat joi purtatoarea de cuvant a acestuia, Kira Iarmis, relateaza AFP.

Iarmis a anuntat intr-o inregistrare video ca justitia rusa a blocat la 27 august partea detinuta de catre Aleksei Navalnii a apartamentului sau din Moscova.

Conturile opozantului au fost blocate, mai anunta ea in inregistrare, masuri legate de proceduri judiciare lansate de catre un om de afaceri apropiat Kremlinului, apreciaza ea.

Evgheni Prgojin, un apropiat controversat al presedintelui rus Vladimir Putin, a amenintat la 26 august sa-l "ruineze", daca "nu-si da sufletul", pe opozantul Aleksei Navalnii. El intentioneaza sa-i faca pe Navalnii si pe aliata sa Liubov Sobol sa plateasca suma de 88 de milioane de ruble (aproape un milion de euro) reprezentand prejudicii, in urma publicarii uneia dintre anchetele lor

Navalnii si echipa sa tintesc, in anchetele lor, coruptia eliterlor ruse si au milioane de vizualizari pe retele de socializare.

"Intentionez sa ruinez acest grup de oameni fara scrupule", a declarat Prigojin, potrivit unui comunicat, afirmand ca o societate de cantine scolare, care a incheiat un contract cu Concord, ar fi suferit un prejudiciu in urma publicarii unei inregistrari video a lui Navalnii in care ii este incriminata activitatea.El ar fi despagubit aceasta societate si intentioneaza sa fie rambursat de opozanti.

"Daca Navalnii isi da sufletul, nu intentionez sa-l persecut in aceasta lume (...). Daca traieste, el va trebui sa raspunda in fata intregii rigori a legii ruse", a amenintat el.

"Asta inseamna ca apartamentul nu poate fi nici vandut, nici donat si nici ipotecat", precizeaza Kira Iarmis in aceasta inregistrare video difuata pe Twitter.

Aleksei Navalnii a fost spitalizat la 20 august, in stare grava, la Omsk, in Siberia, iar apoi a fost transferat, la 22 august, la Berlin.

Guvernul german a conchis ca opozantul rus a fost otravit cu noviciok, un agent neurotoxic.

Puteri occidentale cer Kremlinului sa prezinte explicatii, insa acesta neaga orice implicare si sustine ca nu vede nicio proba care sa arate ca este vorba despre o tentativa de asasinare.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader