Romania

Coronavirus în Iran: Liderul suprem dă acces la 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru lupta cu pandemia. Cum arată situaţia în cel mai afectat stat din Orientul Mijlociu

​Liderul suprem al Iranului, ţara cu cele mai multe victime din Orientul Mijlociu, aiatolahul Ali Khamenei, dă acces autorităţilor la un buget de 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru a investi în măsuri de combaterea a pandemeiei coronavirus, scrie Reuters. Iată care erau luni cifrele victimelor COVID-19 în Iran.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de noul coronavirus, cu circa 3.739 de decese şi 60.500 de persoane infectate, porvit datelor transmise luni de autorităţi.

Mai mult, Iranul se confrunta cu cu grave probleme financiare după sancţiunile economice impuse de Occiden, dar şi din cauza scăderii preţului petrolului.

Preşedintele Hassan Rouhani declara încă în martie că Guvernul încearcă să obţină aprobarea de a accesa bani din fondul suveran pentru sănătate.

Banii obţinuţi acum prin acordul liderului suprem folosiţi pentru a acoperi cheltuielile cu nevoile medicale dar şi ajutoare de şomaj.

Football news:

PSG were in contact with desta's entourage. The Ajax defender is Interested in Barcelona and Bayern
The Werner scored his 25th goal in the Bundesliga. Only Lewandowski and Immobile have scored more in the top 5 European leagues
The goalkeeper of Leipzig Gulacsi made an assist in the match against Cologne
I didn't have many friends because of my hair. Inspiring stories of Shelvey, Collina and other athletes who lost their hair due to illness
Chelsea on the death of George Floyd: Join all those who call for justice and equality
Serie A will resume on June 20 with the postponed matches of the 25th round
Giroud on resuming training: Almost everyone at Chelsea has blisters