Romania

Coronavirus. Ministrul Adrian Oros: Avem stocuri suficiente de alimente și de apă

„Stocurile de alimente, de apă care sunt în România sunt suficiente. Și Ministerul Agriculturii, dar si alte ministere, cu care suntem permanent în contact, prin compartimentele de situații de urgență, monitorizam acest lucru dintotdeauna, nu numai acum. Sunt niște proceduri, sunt niște stocuri peste tot de care noi stim tot timpul. Atât pe platformele marilor lanțuri de retaileri, atât la marii operatori economici. știm că ei au stocuri importante. Ei pot să-și măreasca producția și pot să-și mărească și stocurile. Este acel stoc care există la Administrația națională pentru rezervele statului și probleme speciale, unde sunt stocuri atât de alimente, cât și stocuri de apă. Noi suntem în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Interne cu MAI, cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Economiei și cu toate prefecturile”, a explicat ministrul Oros, în emisiunea „România în realitate”, transmisă de site-ul realitatea.net.

Despre imaginile cu rafturile goale ale supermarket-urilor prezentate în ultimele zile de mass-media, ministrul spune că situația este sub control și face un apel la calm.

„Poți să înțelegi până la urmă neliniștea oamenilor. Instituțiile publice și cei care avem anumite poziții avem datoria să liniștim lumea, să ne facem în primul rând treaba și să-i asigurăm că lucrurile nu sunt foarte grave din acest punct de vedere și că situația este sub control”, a 

Reprezentații marilor rețele comerciale spun ca în ultimele zile, vânzările au fost similare celor din perioada sărbătorilor. Mai mult, și aceștia dau asigurări că nu există momentan motive de îngrijorare în ceea ce priveşte stocurile de alimente.