Romania

Dela0.ro: 60% din inspectorii scolari generali participa la alegeri pe listele PNL

Monica Anisie a schimbat intr-un an de la venirea la conducerea Ministerului Educatiei, 36 de inspectori generali, reprezentand 85% din conducerile inspectoratelor scolare judetene. 31 din cei 36 sunt membri PNL, 25 dintre ei candideaza pentru o functie de consilier local sau judetean.

"Daca e membru PNL sa nu-l pun in functie? Ar fi chiar culmea", a raspuns premierul Ludovic Orban, intrebat in cadrul unui interviu HotNews.ro de ce toti inspectorii scolari numiti de noua guvernare sunt de la PNL.

Din cei 25 de inspectori-candidati, 17 ocupa locuri eligibile pe liste, noteaza Dela0.ro.

Despre inspectorii scolari, Ludovic Orban a spus ca trebuie realizat un sistem de concurs transparent, iar in zona de recrutare sa fie introdusi specialisti, care sa-i selecteze pe cei mai buni. Intrebat ce ar face daca printre cei buni ar fi membri PSD, Ludovic Orban a raspuns: "Ma cam indoiesc". A adaugat apoi ca pot fi si exceptii, dar ca nu trebuie sa hotarasca decidentul politic criteriile.

Astfel, pe aceeasi directie, ministrul Educatiei Monica Anisie a facut numiri la sefia inspectoratelor scoalare din randul liberalilor, din prima saptamana de mandat si pana in pragul alegerilor.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news
Zidane on ISCO's words: it's ambition. Everyone wants to play
Bartomeu about VAR: In the match against Real Madrid, a non-existent penalty was awarded. We need fair football
Ian Wright: it's a Pity Ozil isn't playing, but Arteta's tenacity is admired
Josep Bartomeu: it was Important to start a new era for Barca with Messi. The Interests of the club are above all