Romania

Economistul şef al BCE va continua întâlnirile private cu investitorii

BCE

Economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, a declarat pentru Reuters că va continua să aibă întâlniri private cu investitorii după deciziile de politică monetară, în pofida criticilor că firmele mari ar putea beneficia de avantaje nejustificate în urma acestor reuniuni.

Din martie, Lane s-a întâlnit în privat cu un grup select de economişti de la cele mai mari firme de investiţii şi bănci globale, după deciziile de politică monetară, a anunţat marţi publicaţia Wall Street Journal (WSJ), ceea ce a atras critici din partea unor persoane, care au apreciat că momentul şi natura selectivă a reuniunilor ar putea duce la o distribuire inegală a informaţiei.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie.

"Abordarea noastră în acest moment este să continuăm aceste întâlniri. Este o abordare deliberată şi structurală. Cred că este parte dintr-o bună politică de comunicare. Dar, desigur, abordarea poate fi revizuită", a afirmat Lane.

Acesta a explicat că scopul întâlnirilor era de a primi feedback în legătură cu modul în care mesajul BCE este recepţionat de pieţe.

"Eu doar explic informaţiile accesibile publicului, nu fac aluzie la viitoarele decizii de politică monetară. În timpul întâlnirilor nu împărtăşesc informaţii privilegiate deoarece fiecare decizie este deja publică", a precizat oficialul BCE.

Football news:

Sevilla have sold forward Carlos Fernandez to Sociedad for 10+2 million euros
Arteta's call to Edegor played a crucial role in the selection in favor of Arsenal
Kepa conceded 8 goals in 6 matches of the season for Chelsea
Musa could move to West Brom before the end of the season. Medical check-up-on Wednesday (Daily Mail)
Fikayo Tomori: Maldini, the best defender in history, called me and I knew I wanted to play in Milan
Benitez will not return to Chelsea if Lampard leaves, and will not take charge of Newcastle until the change of ownership
Arthur scored for Juventus for the first time. He is playing his 19th game for the club