Romania

Eugen Tomac susţine că transparenţa decizională este cheia pentru recredibilizarea administraţiei publice

Eugen Tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat,vineri, la Focşani, că transparenţa decizională este cheia pentru a recredibiliza administraţia publică locală şi centrală în relaţia cu cetăţeanul şi a propus publicarea pe site-urile instituţiilor a tuturor contractelor din bani publici.

"Cheia pentru a reuşi să recredibilizăm administraţia publică locală, dar şi centrală, poartă un singur nume: transparenţa. (...) În acest sens am propus un proiect de lege privind transparenţa totală în administraţie, proiect de lege care de mai bine de trei ani de zile este dezbătut în Parlament, a băgat spaimă în majoritatea partidelor, pentru că nu are un suport consistent la ora actuală în Parlament, dar proiect de lege absolut necesar. Noi, prin această iniţiativă, propunem un lucru de bun-simţ, şi anume, ca toate contractele încheiate de instituţiile publice, primării, consilii judeţene, prefecturi, Case de Sănătate, inspectorate, orice agenţie guvernamentală, până şi poliţia, toate să îşi prezinte contractele prin care angajează resursele publice pe site-ul instituţiei. Credem că un asemenea demers este absolut necesar pentru societatea românească, pentru că cetăţenii nu mai au încredere în instituţii", a spus Eugen Tomac.

Potrivit liderului PMP, numai în acest fel se poate da un semnal foarte clar cetăţenilor că banii care se strâng din taxele şi impozitele plătite de aceştia sunt cheltuiţi la vedere.

Eugen Tomac s-a aflat vineri într-o scurtă vizită la Focşani, unde a stat de vorbă cu candidaţii PNL la primăriile şi consiliile locale din judeţ.

Acesta şi-a exprimat convingerea că după 27 septembrie PMP va deveni "o voce credibilă" în Vrancea.

"Sunt convins că după 27 septembrie vom reuşi să devenim o voce credibilă în Consiliul Judeţean Vrancea şi în celelalte consilii locale şi în mod special în Consiliul Municipal Focşani. Acesta este obiectivul nostru realist şi mizăm în continuare pe cetăţenii care vor o alternativă sănătoasă verificată prin fapte politice, nu prin promisiuni", a spus Tomac.

Football news:

Ronaldo posted a video of himself running around in a Juve uniform and showed the goal celebration: Go, guys!
Carlo Ancelotti: Maradona is the best I've played against. I beat him like no other, he was unstoppable
Josep Bartomeu: my family and I were insulted, we received threats. This goes beyond all bounds
Professor of medicine Burioni: I Welcome Ronaldo to the ranks of virologists. In a match with optometrists, he will be very useful
Baresi became honorary Vice-President of Milan on the 23rd anniversary of the farewell match
Ronaldo called the PCR tests crap and then deleted the comment. I don't think I care about covid at all
Barcelona's presidential election will be held in 2021 (Marca)