logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

EXIT-POLL | Viorica Dăncilă și Dan Barna se bat pe câteva procente!

În condițiile în care prezența la urne ar putea atinge 11 milioane de voturi din țară și din străinătate, fiecare vot va conta. Aceasta deoarece Adevărul a dat publicității un sondaj realizat de IRES, care arată că, la ora 15, Klaus Iohannis era cotat cu 39,7%, Viorica Dăncilă cu 21,1%, iar Dan Barna cu 16,6%. Mai departe, Mircea Diaconu 7,8%, iar Theodor Paleologu 6,7%. De reținut faptul că cercetările sociologice nu iau în calcul votul din străinătate, unde se așteaptă ca mare parte din voturi să meargă cu prioritate către candidatul USR Plus și mai apoi către candidatul PNL, președintele în exercițiu.

Până la ora 19:10, în țară votaseră 8,3 milioane de români, iar în Diaspora 620.000 de cetățeni români.

Un sondaj dat publicității de Antena 3, cunoscută pentru orientarea sa față de candidații de stânga, relevă un decalaj mai mare între Viorica Dăncilă și Dan Barna. Astfel, dacă Iohannis este cotat la 39%, în schimb, Dăncilă apare cu 24%, iar Barna cu 16%. Diaconu – 8%, Paleologu – 7%. Așadar, în mod curios, între cele două cercetări apar diferențe doar la Viorica Dăncilă, respectiv la Dan Barna.

Bihorul revine ușor peste media națională. Vot masiv în Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov

O altă particularitate a votului pentru aceste alegeri prezidențiale este faptul că mai harnici la vot s-au arătat românii din mediul urban. Până la ora 19:15, au mers la vot 4,8 milioane de români din mediul urban și doar 3,5 milioane de români din mediul urban. De asemenea, se remarcă faptul că în topul prezenței la urne sunt județele Ilfov, Cluj, Sibiu sau Brașov. Bihorul a reușit să ajungă din urmă și chiar să depășească ușor media națională, până la ora 19:15. Prin urmare, este de așteptat ca la numărătoarea propriu-zisă diferența între candidata PSD și candidatul USR Plus să fie mult mai mică decât cea din EXIT-POLL-ul pe care îl va da publicității Antena 3, la ora 21, în această seară. Așadar, fiecare vot contează, pentru stabilirea candidatului care-l va însoți pe Iohannis, în marea finală pentru Cotroceni!

Themes
ICO