Romania

Fotbal - Reacția UEFA după decizia TAS în cazul Manchester City

Europa Conference League UEFA

"Respectăm principiile fair-play-ului financiar", a reacţionat UEFA după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene, după ce clubul englez fusese iniţial suspendat de forul fotbalistic european pe o perioadă de doi ani, relatează presa internaţională.

La jumătatea lunii februarie, UEFA a exclus-o pe Manchester City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane şi a amendat gruparea engleză cu 30 milioane euro. Aceste sancţiuni au fost dictate pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar (FPF). Manchester City a făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC).

TAS a anulat suspendarea lui City şi a redus valoarea amenzii la 10 milioane de euro.

UEFA a precizat că "a luat notă" de decizia TAS. "Comisia TAS a estimat că nu există suficiente probe pentru a confirma concluziile ICFC şi că un număr de presupuse încălcări au fost prescrise din cauza termenului de 5 ani prevăzut în regulamentul UEFA", a adăugat instanţa fotbalului european.

"În ultimii ani, fair-play financiar a jucat un rol important, protejând cluburile şi ajutându-le să devină viabile financiar. UEFA şi Asociaţia europeană a cluburilor (ECA) respectă principiile sale", a subliniat forul de la Nyon.

ICFC i-a reproşat grupării engleze că s-a făcut vinovată de ''grave încălcări" ale regulilor FPF, ce interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.

Clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancţionat pentru ''subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016''.

Pierderile financiare pe care le-ar fi suferit Manchester City din cauza absenţei din cupele europene în următoarele două sezoane ar fi depăşit cu mult 100 de milioane de euro pe an, conform estimărilor.

"Manchester City nu şi-a mascat contractele de sponsorizare, însă nu a reuşit să coopereze cu UEFA", a explicat TAS în decizia sa.

Football news:

Maurizio Sarri: Juve are happy to have won perhaps the most difficult championship in the history of Serie A
Aubameyang is close to extending his contract with Arsenal until 2023
Rodri: Hazard is one of the best players in the world
We hit the Manchester United check for Alexis Sanchez: one goal – 11 million euros, a minute of playing time-20 thousand
Pep Guardiola: if Manchester City want to win the Champions League, they need to improve their defensive performance
The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season
City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way