Romania

FOTO "Milcovia Expres" Drum expres de 76 kilometri de la Focșani la Brăila: S-a semnat contractul pentru proiectare

Circa 15 milioane de lei va plăti Compania de Autostrăzi pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru circa 76 de km de drum expres de la Focșani la Brăila - „Milcovia Expres” cu indicativul DX6, conform Master Planului de Transport. Contractul a fost semnat joi cu Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial S.A. (fosta Acciona Ingineria) și are un termen de 24 de luni.

Ministerul Transporturilor anunță că CNAIR a semnat azi INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A. contractul de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Focșani - Brăila".

Contractul în valoare de 15.001.446,99 Lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri europene nerambursabile, are o perioadă de 24 luni de la Data de Începere a contractului.

Conform informațiilor din Caietul de Sarcini (licitația a fost lansată în martie 2019), Drumul Expres are denumirea generică „Milcovia Expres”, indicativ DX6 cuprins în Master Planul de Transport și va realiza legătura între localitățile Focșani și Brăila.

Conform datelor din Master Planul de Transport, de la Focșani la Brăila drumul expres ar urma să aibă o lungime de 76 de km.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3m și acostamente de 2x2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5m acostament consolidat.

În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2x2 benzi de circulație în drum expres cu 2x3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

Contractul are un termen de 24 de luni, iar studiul de fezabilitate trebuie finalizat după 14 luni de la începere.


Durata contractului se împarte astfel:

• 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
• 3 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire,
• 3 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție,
• 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică Beneficiarului.

Brăila, în centrul mai multor proiecte rutiere majore


În paralel, Compania de Drumuri mai derulează câteva proiecte care vizează direct Municipiul Brăila, pe lângă lucrările deja demarate la Podul peste Dunăre din apropierea orașului.

Vezi și:

Football news:

Coach of Orenburg Pro 0:1 with Rubin: Morally devastated, could have drawn
Kike Setien: Griezmann played a great match, understood Messi well, scored a great goal. We changed something
Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling
Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career