Romania

Franta: Migrantii traiesc in conditii inumane si degradante la Calais, denunta Avocatul Poporului. "Dorm direct pe pamant, ascunsi sub tufe, indiferent de conditiile climatice"

Avocatul Poporului din Franta a denuntat joi conditiile de trai "degradante si inumane" in care sunt tinuti migrantii aflati la Calais, in nordul tarii, relateaza France Presse.

Pe fondul polemicilor dupa decizia prin care asociatiile nemandatate de stat nu au permisiunea de a efectua distributie de alimente in centrul orasului Calais, Avocatul Poporului a efectuat o vizita de doua zile in teren.

Intr-un comunicat, Claire Hedon trage un semnal de alarma asupra "conditiilor de viata degradante si inumane pe care le suporta exilatii", la multi dintre acestia constatandu-se o stare de epuizare fizica si mentala.

Autoritatea independenta, insarcinata cu supravegherea respectarii drepturilor si a libertatilor, a prezentat deja in aceasta saptamana observatiile sale tribunalului administrativ din Lille, sesizat de 13 asociatii care au contestat decizia Prefecturii. "Prin privarea exilatilor de acces la un bun - distribuirea alimentelor -, masura contestata constituie o discriminare bazata pe nationalitate", a sustinut ea.

"Accesul la hrana, la apa si la igiena este dificil si complex", a reiterat joi Claire Hedon, care intentioneaza sa prezinte observatiile sale si Consiliului de Stat.

In timpul vizitei sale, Avocatul Poporului a constatat "vointa de a-i face invizibili pe exilatii de la Calais", unde 1.200 - 1.500 de migranti doritori sa ajunga in Marea Britanie, printre care femei si copii de varste mici, "dorm direct pe pamant, ascunsi sub tufe, indiferent de conditiile climatice".

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader