Primele rezultate parţiale legate de turul I al alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României vor fi cunoscute la câteva ore după închiderea secţiilor de votare. Cotidianul „Adevărul” vă va ţine la curent cu acestea prin update-uri periodice.

Reprezentatului Guvernului în teritoriu, prefectul Dorin Otrocol, ne-a declarat că în judeţul Galaţi au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflaţi pe listele electorale permanente fiind de 522.164.

Conform procedurilor legale, R.A. Monitorul Oficial a repartizat judeţului Galaţi 577.295 de buletine de vot, care au fost transportate şi depozitate sub pază militară. S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 436 de ştampile de control, 537.628 timbre autocolante, 1308 broşuri şi 3.924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secţiilor de votare.

Este important de ştiut că pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral pentru alegerile prezidenţiale, Serviciul Evidenţa Persoanei  va va avea program cu publicul şi duminică, 10 noiembrie, în ziua primului tur de scrutin, în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Un amănunt important este acela că taxele pentru eliberarea cărţii de identitate şi cărţii de identitate provizorii vor putea fi achitate prin sms sau pe site-ul www.ghiseul.ro (fără a fi necesară autentificarea, cu obligativitatea prezentării dovezii plăţii).