Romania

Grupul de la Vișegrad nu este de acord cu planul Comisiei Europene referitor la gestionarea imigrației

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Planul nu reprezintă niciun succes. Schemele de redistribuire a imigranţilor şi cotele sunt menţinute, indiferent de cum sunt denumite. Schimbarea denumirii nu este suficientă." 

"Uniunea Europeană trebuie să oprească imigraţia extracomunitară", a afirmat, la rândul său, premierul Cehiei, Andrej Babis, subliniind că sunt necesare centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, nu în interior. Conform Mediafax, Babis a cerut iniţierea de negocieri cu Libia şi Siria pentru gestionarea imigraţiei.

Mateusz Morawiecki, premierul polonez: "Grupul de la Vişegrad îşi menţine poziţia că politica UE în domeniul migraţiei trebuie să conţină măsuri stricte şi eficiente de securizare a frontierelor. Vrem ca problemele să fie rezolvate la sursă, nu să ne confruntăm noi cu propuneri controversate".

Comisia Europeană a propus, miercuri, un nou plan de gestionare a imigraţiei extracomunitare, care prevede proceduri mai eficiente şi intensificarea solidarităţii între statele Uniunii Europene.

Football news:

It is important not to impress, but to score. Another power from the Loco to the words of Nikolic after the match
Andre Villas-Boas: city spent a billion and the coach is a phenomenon. Marseille don't have money for Guardiola, so you have AVB and his tactics
Miranchuk remained in the reserve of Atalanta for the second match in a row
Jurgen Klopp: what is Happening now is like living in a marriage: there are good moments, there are bad ones
Zinedine Zidane: Earned a draw with Borussia Dortmund - and I even think that deserved more
🚑 At Liverpool it became even worse with the center of defense: Fabinho was injured, only Joe Gomez is healthy
Lokomotiv is in third place in group a of the Champions League after 2 rounds, Bayern is in the lead