Primul set a fost dezastruos pentru Simona. După două game-uri împărţite de cele două sportive, românca a dispărut efectiv din joc şi a pierdut următoarele 5 game-uri la rând. În acest 'set de uitat", decis în doar 24 de minute, Halep a avut o singură lovitură câştigătoare şi 11 greşeli neforţate. 

Simona şi-a adus aminte că este cea mai bună jucătoare de tenis a României şi a renăscut în setul secund. Sportiva născută în Constanţa a avut 2-0 şi 4-1, Madison a revenit până la 4-3, dar românca a luat următoarele 2 game-uri şi a închis setul după 40 de minute.

Decisivul a fost dramatic şi a a avut aceleaşi ingrediente ca primele 2 seturi. Madison a plecat ca din puşcă, 3-0 şi 40-0. Keys a ratat în total 5 mingi de 4-0. dar Halep a luat cumva game-ul şi l-a consolidat cu un alt break de infarct, în care Madison a avut 3 mingi de 4-1. S-a făcut 3-2 după care s-a mers cap la cap până la 5-4, moment în care sportiva din SUA a ratat o minge de meci. La 6-5 pentru Keys, Simona a avut 40-0 şi trei şanse de a trimite decisivul în tiebreak. Madison a egalat la 40, Simona a irosit o altă minge de 6-6, pentru ca sportiva din SUA să închidă meciul la a doua oportunitate. 

Pentru calificarea optimi, Halep va primi şi 30.330 de dolari şi cu 105 puncte WTA. După turneul de la Cincinnati, Halep, locul 4 WTA, poate pierde o poziţie în clasamentul mondial.

Simona Halep a jucat trei finale la Cincinnati, în 2015, 2017 şi 2018, toate pierdute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: