Romania

Impozitarea pensiilor parlamentarilor cu 85%, aprobată de Legislativ. Replici acide între Dan Barna şi liderul deputaţilor PNL

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Plenul reunit al Parlamenului a decis, joi, impozitarea pensiilor parlamentarilor cu 85%, potrivit unui amendament propus de liderii grupurilor PSD şi PNL, Alfred Simonis şi Florin Roman.

Decizia Parlamentului a fost luată cu 354 voturi „pentru”, 43 „împotrivă” şi o abţinere.

În timpul dezbaterilor, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, i-a spus lui Dan Barna că este „un ageamiu şi un manipulator”, după ce liderul USR acuzase PSD şi PNL că apelează la o „şmecherie” pentru a face în aşa fel încât legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituţională.

Liderul USR, Dan Barna, a acuzat PSD şi PNL că apelează la o „şmecherie” pentru a face în aşa fel încât legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituţională.

„USR luptă pentru desfiinţarea, impozitarea pensiilor speciale de patru ani. (...) Ne asigurăm încă de acum că toată bucuria de ieri a cetăţenilor se va întoarce de la CCR. Fiecare demers de genul acesta, prin care CCR are ocazia să respingă impozitarea pensiilor speciale. Dacă CCR va respinge acest demers legislativ, aştept demisia dvs.”, a spus Barna.

Replica a venit din partea liderului deputaţilor PNL, Florin Roman.

„Eu înţeleg că <Fără penali în funcţii publice> înseamnă să respecţi Constituţia, legile, să respecţi CCR şi deciziile CCR. Azi asistăm la un moment istoric, pentru că noi ne-am întors faţa spre popor. Prin liderii de grup de la PNL şi PSD, iar azi impozităm şi pensiile parlamentarilor cu 85%, ceea ce înseamnă dreptate socială. Ca să înţeleagă toată lumea, dacă dânşii ar fi votat împotrivă sau abţinere ieri, discursul lui Barna era deplin justificat, dar cât timp parlamentarii USR au votat ieri pentru impozitare, dânşii şi-au asumat acest demers politic”, a spus Roman.

El a amintit că mediul online a fost „invadat” de cei de la USR care şi-au asumat impozitarea pensiilor speciale.

„A fura munca altora e urât. Azi reveniţi la aceeaşi retorică, că era mai bună desfiinţarea. Sunteţi un ageamiu şi un manipulator, care nu aţi înţeles nimic. Nu fiţi ipocriţi şi nu minţiţi oamenii”, i-a mai spus Roman lui Barna.

Parlamentarii USR au încercat să introducă pe ordinea de zi a plenului reunit un proiect al Uniunii care prevedea desfiiţarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare instituirea taxei pe veniturile din indemnizaţiile pentru limită de vârstă obţinute de foştii deputaţi şi senatori.

Football news:

Baros will end his career at the end of the season
Pogba and Brunu were injured when they collided in training. The Bournemouth game is in question (Daily Mail)
Ex-President of Barca Gaspar: Messi has a few more years to be the best player in the world
Morata scored a double for Atletico for the first time since March last year
Rummenigge on Tiago: there have been no Contacts with Liverpool, but he wants something new
Rivaldo on Messi in Juve: The world will boom. The Duo of Lionel and Ronaldo will go down in history
Atletico Interrupts the penalty for the second match in a row. Morata converted an 11-yard shot from the 2nd attempt