logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Încă patru persoane au murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 113

Victimele sunt trei bărbați și o femeie.

Primul este un bărbat, unul în vârstă de 36 de ani, din judeţul Constanta, confirmat cu virus gripal tip A, care avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale antigripale necunoscute.

A doua victimă este un bărbat de 63 de ani, din judeţul Arad, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinat anti-gripal.

Al treilea bărbat are 64 de ani, din judeţul Timiş, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal.

A patra victimă este o femeie de 84 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinată anti-gripal.

Cum se manifestă gripa

Deși la prima vedere simptomele sunt similare, între răceală și gripă există diferențe, după cum a explicat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș' din București.

Virusul gripal dă o singură boală, gripa. Pentru gripă avem tratament, pentru viroze este cel standard, paracetamol, vin fiert. Dar debutul este total diferit. În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut. Face febră, dar nu strănută, nu tușește. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar și diareea prezentă', explică medicul.

Citește și:

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: 'Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!'

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date', spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic'

Themes
ICO