Romania

Incendiu de proportii langa statiunea balneara Sounio, la sud-est de Atena. Autoritatile au recomandat evacuarea a patru localitati din zona

Un incendiu de padure a izbucnit joi, 16 iulie, in apropiere de Sounio, o statiune balneara situata la sud-est de Atena, au anuntat pompieri, care au recomandat evacuarea a patru localitati, ca masura de precautie, relateaza AFP.

Incendiul a izbucnit joi dupa-amiaza, in departamentul Laurium, unde pini au luat foc, la 60 de kilometri de Atena, potrivit aceleiasi surse.

Emblematicul templu antic al lui Podeison, din secolul al V-lea i.e.n., situat la Capul Sounio, nu este amenintat, potrivit pompierilor.

Ministrul Protectiei Civile Nikos Hardalias s-a dus la fata locului pentru a coordona eforturile pompierilor si voluntarilor in vederea circumscrierii incendiului.

Doua avioane si patru elicoptere bombardiere cu apa, dar si aproximativ 50 de pompieri au fost trimisi la lupta impotriva sinistrului, alimentat de rafale slabe de vant, de 20-28 de kilometri pe ora.

Incendiile de padure sunt frecvente in Grecia vara, unde temperaturile sunt foarte mari, de peste 30 de grade Celsius.In 2018, un incendiu fara precedent - cel mai sangeros de decenii in Grecia - a ucis 101 oameni si a facut scrum majoritatea caselor de la Mati, o statiune balneara situata la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Atena.

Aproximativ 20 de oficiali din cadrul autoritatilor locale si fostului Guvern de stanga al lui Alexis Tsipras, aflati la putere atunci, au fost inculpati cu privire la infractiuni de omor din culpa si neindeplinirea datoriei.


Football news:

Sevilla goalkeeper bunu about the 11-meter shot: he Coached a penalty with Ocampos. He is hitting the same way as Jimenez
Coach Porto conceição can change Conte at the head of Inter
Hans-Dieter flick: I Think Tiago should play in the Premier League. He wants a new challenge
Coutinho can play against Barca. The contract does not specify a ban on his participation in the match
The real life thinking about to return to Zeballos. The decision is up to Zidane
Lopetegui before the semi-final with Manchester United: Let's believe that Sevilla can beat them
Felix about 120 million for a transfer to Atletico: If something doesn't go your way, I don't care