Romania

Încep lucrările la parcul din Oncea, în zona străzii Ion Bogdan

În martie au fost demolate depozitele, garajele și alte construcții de pe amplasament, iar luni demarează proiectul parcului de peste 14.000 de mp.

Scris de Cristina Ghilea - În martie au fost demolate depozitele, garajele și alte construcții de pe amplasament, iar luni demarează proiectul parcului de peste 14.000 de mp.

Luni, 13 aprilie, vor începe lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Ion Bogdan”. Lucrările vizează o suprafață de 14.172 mp, situată pe strada Ion Bogdan, în spatele terenurilor de tenis, transmite municipalitatea prin comunicat de presă.

De la Guvern

La finalul lunii ianuarie 2020, Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiţiei, teren în suprafaţă de 6.000 mp. În cursul lunii martie, au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

„Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan”, spune comunicatul.
Astfel, aleile pietonale sunt prevăzute la lățimea de 1,5 m, totalizează peste 1.674 mp și vor fi realizate din mixturi asfaltice. De-a lungul acestora, ar urma să se monteze mobilier urban. Amenajarea conține și o pistă de biciclete, cu o lățime de 2 m și o suprafață totală de 652 mp, amplasată pe direcția est-vest, la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului. În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră și zgură. Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră, în suprafață de 638 mp, sunt situate în zona pavilionului, la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează.

Joacă, în centrul parcului

În partea centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, aceasta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă.

Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și plantată cu arbori ornamentali, în număr de 185 de bucăți, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe amplasament.
Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei Saminstal SRL, pentru suma de 3.514.360 de lei, având o durată de execuție de 10 luni.

Continuă lucrările la coridorul verde din Veteranilor

Aceeași firmă are și contractul de amenajare a altui coridor verde, cel din cartierul Veteranilor. Acolo, lucrările au început pe finalul lunii februarie.
Până la această dată, au fost instalate bordurile ce delimitează suprafețele aferente coridorului verde și a fost montată conducta principală din sistemul de irigaţie, racordurile urmând să fie finalizate până la sfârșitul săptămânii.
Lucrările imediat următoare vizează pregătirea fundațiilor aferente montării stâlpilor de iluminat și pregătirea terenului în vederea plantării arborilor ornamentali.
Investiția prevede amenajarea coridorului verde din strada Coriolan Pop, spațiu care se intersectează cu încă trei străzi – str. General Eremia Grigorescu, str. Nicolae Firu și str. Radu Enescu.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

Raul can lead Schalke
The final of the Hungarian Cup showed what will happen if you now launch fans into the stands
Higuain injured a thigh muscle in training
💛Borussia Dortmund players got down on one knee, forming a heart: For a tolerant world!
Diego Costa was fined 543 thousand euros for non-payment of taxes. He avoided 6 months in prison
Premier League managers have approved the rule of 5 substitutions per match
If you read this text to the end, you will know more about the game De Bruyne Pep