Romania

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii

Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie.

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Decizia de începere a școlii se descentralizează. Acesta este anunțul pe care l-a făcut președintele țării, Klaus Iohannis, miercuri seara, într-o conferință de presă.

Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, localitate, au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

Scenariul verde – mai puțin de o persoană cu covid-19 în ultimele 14 zile. Toți elevii merg la școală.

Scenariul galben – în medie 1-3 persoane cu covid-19 în ultimele 14 zile. O parte din activități vor avea loc în școală, în timp ce o parte în online.

Scenariul roșu – în medie peste 3 persoane cu covid-19 în ultimele 14 zile. Nimeni nu merge la școală și toate cursurile se desfășoară online.

În funcție de situația locală, se va decide cum va funcționa școala.

Decizia se descentralizează la nivel de județ și în funcție de situația concretă locală va funcționa după scenariul 1, cu scenariu mic sau deloc, scenariul 2, cu risc mediu sau roșu, care înseamnă că școala se va închide de tot.

La momentul acesta, majoritatea localităților sunt în scenariul verde, câteva sute în scenariul galben și circa 50 în scenarul roșu.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

RFU - Barnaul Dynamo: for payments for Sobolev, you need to contact Spartak
Barcelona - Suarez: Thank you for these 6 years! Player moved to Atletico
18-year-old Spartak youth midfielder Shiltsov called up to the first team (Sport24)
Tottenham are ready to buy Skrinjar for 50 million euros. Inter demands 60
53-year-old Miura - the oldest player in the Japanese championship
Lampard on Havertz's hat-trick: a Great night for Kai. There will be many more like this
Lopetegui to Bayern: Sevilla are filled with desire. Preparing for the match with great hope