Romania

La Stampa: ONU elimină canabisul de pe lista substanțelor nocive

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a recunoscut oficial, miercuri, proprietățile medicinale ale canabisului, într-un vot exprimat la Viena de către statele membre în timpul Comisiei Națiunilor Unite pentru Droguri (CND), organul executiv pentru politica privind drogurile, scrie cotidianul italian La Stampa, citat de Rador.

Pe ordinea de zi se afla votul pentru șase recomandări pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a adoptat în urmă cu câțiva ani și care doreau mutarea canabisului în cele patru tabele care din 1961 au clasificat plantele și derivații psihoactivi în conformitate cu pericolul lor. Prin urmare, canabisul este eliminat din tabelul 4, unde se află substanțele considerate a fi cele mai periculoase, în virtutea utilizărilor sale terapeutice. Trebuie remarcat faptul că Ungaria a votat contrar poziției comune a UE.

„Decizia de astăzi înlătură obstacolele controlului internațional, impuse încă din 1961 de Convenția unică privind substanțele narcotice, privind producerea de canabis în scopuri medico-științifice”, a declarat Marco Perduca, coordonator al campaniei „Legalizează!” în Italia.

Perduca a adăugat că votul este important „și pentru că recomandările OMS au fost elaborate pe baza literaturii științifice produse de-a lungul anilor, în condiții foarte dificile”.

„În sfârşit ştiința devine un element fundamental pentru actualizarea deciziilor la nivel global”, a adăugat Perduca.

Această modificare va facilita cercetarea științifică a canabisului, cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea bolii Parkinson, sclerozei, epilepsiei, a durerii cronice și a cancerului.

Football news:

Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group
Tottenham are Interested in Southampton's top scorer Ings. He has 7 goals in 13 Premier League games
Midfielder Loko Berkovskiy focuses on de Bruyne: I give passes more often, I don't hit many goals, but I draw conclusions
Ex-coach Genoa Nicola took charge of Torino
Lampard on 8th place Chelsea: I can handle the pressure
Wegorst-the first in the history of Wolfsburg to score 12 goals in the 1st round of the Bundesliga. He is in the top 3 of the goalscoring race