Romania

Mesaj important pentru românii din Irlanda

incident aeroport dublin

Ambasada României la Dublin face un apel către toți cetățenii români din Irlanda, în sensul respectării cu strictețe a tuturor regulilor și măsurilor impuse de autoritățile irlandeze, în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, începând de azi, 8 aprilie, Poliția irlandeză (Garda) are, conform legislației de urgență, puteri sporite, în scopul restricționării deplasărilor populației în următoarele 5 zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale catolice, pe fondul temerilor că în această perioadă fluxuri importante de persoane s-ar putea deplasa în alte localități, la case de vacanță sau la rude etc. sau pentru cazurile în care nu se respectă normele de distanțare socială, prin formarea de adunări, inclusiv religioase.

Sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor impuse, includ amenda de până la 2500 euro și închisoare de până la 6 luni. De asemenea, poliția poate reține persoane care refuză să se izoleze și reprezintă un risc de răspândire a infecției, pedeapsa în acest caz fiind de pâna la trei luni de închisoare.

Aceste competențe au fost acordate în urma unei aprobări exprese a ministrului sănătații Simon Harris, în ședința Guvernului din 7 aprilie a.c. și este posibil ca durata acestora să fie extinsă. O nouă decizie de extindere a restricțiilor personale este de așteptat să fie luată vineri, 10 aprilie a.c..

Football news:

Diego Costa was fined 543 thousand euros for non-payment of taxes. He avoided 6 months in prison
Premier League managers have approved the rule of 5 substitutions per match
If you read this text to the end, you will know more about the game De Bruyne Pep
Marcelo: the Real Madrid Mentality to win in the finals. We always want more
Bale's agent: Gareth is happy at Real Madrid. He wants to provide for himself for life
The salary cap is a post-virus goal of UEFA and the Bundesliga boss. Here's how the limit works in MLS, Rugby and China
Kevin-Prince Boateng on playing in MLS: I will be Mohammad Ali, leading the people