logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Mesaj transmis europarlamentarilor de către un europarlamentar PSD: Numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului European, un pericol ca aceasta să folosească metodele abuzive la nivel european

Numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european ar reprezenta un pericol ca aceasta să folosească metodele abuzive la nivel european, le scrie un europarlamentar PSD colegilor săi din Parlamentul European, mesajul acestuia fiind postat de europarlamentarul PNL Siegfrid Mureșan. Mesajul este semnat "Emilian". Singurul europarlamentar PSD cu acest nume este Emilian Pavel. El mai spune că fosta șefă a DNA "și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă".

Mesajul prin care europarlamentarul PSD Emilian Pavel încearcă să îi convingă pe colegii săi din Parlamentul European să respingă candidatura fostei șefe a DNA la funcția de procuror-șef european a fost postat pe Facebook de Siegfrid Mureșan.

"Iată cum lucrează PSD - ul împotriva intereselor României: un europarlamentar PSD încercând să afecteze șansele doamnei Kovesi de a ajunge procuror european", a scris Mureșan.

În mesajul transmis europarlamentarilor și publicat de Siegfrid Mureșan, europarlamentarul PSD Emilian Pavel susține că fosta șefă a DNA este investigată în 18 dosare penale, fiind acuzată de intimidarea magistraților și chiar de fapte de corupție, că și-a fabricat o inteligentă campanie media sau că și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, chiar mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă.

Cele mai relevante idei din mesajul transmis europarlamentarilor de către Emilian Pavel:


Fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef. Comisia de selecție constituită la nivel european a transmis lista scurtă Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să aleagă procurorul european, șeful Parchetului European. Scrisoarea semnată de șeful panelului de selecție, Ulrike Haberl-Schwarz, este adresată astfel ministrului de justiție al statului care asigură Președinția Consiliului UE, nimeni altul decât Tudorel Toader, cel care a declanșat și obținut demiterea lui Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România. Astfel, Tudorel Toader ar putea să pună pe ordinea de zi a Consiliului JAI numirea viitorului procuror-șef UE.
Kovesi este urmată pe lista scurtă de 2 procurori: Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european, el spunând că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre "abuzurile” comise de fosta şefă DNA. "Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar”, a declarat ministrul.

Franța și Germania ar putea ajunge la un compromis pentru a o susține pe fost șefă a DNA Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, deși au propriii candidați pentru conducerea Parchetului european, a declarat, joi, la București, președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum. El a mai spus că a avut o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a susținut că nu el este cel care a revocat-o pe Kovesi de la conducerea DNA, ci președintele Klaus Iohannis. "De asemenea, domnul Toader a spus textual că <<m-aș bucura dacă ea, adică doamna Kovesi, v-ar face și dumneavoastră ceea ce ne-a făcut nouă aici, în România>>", a mai afirmat oficialul german.

Decizia de numire a noului procuror-șef european va trebui luată de Parlamentul European și de miniștrii celor 28 de state membre UE, reuniți în Consiliul UE (formatul JAI).

Themes
ICO