Romania

Moody își reduce estimările privind vânzările globale de automobile

Moodys

Agenția de rating Moody Investor Service a redus estimările pentru vânzările globale de automobile, China înregistrând cel mai mare impact, pe măsură ce epidemia de coronavirus se agravează, relatează Reuters.

Agenția a spus că se așteaptă ca vânzările la nivel mondial să scadă cu 2,5% în 2020, peste estimările anterioare care vorbeau de o scădere de aproximativ 0,9%, conform Mediafax.

Moody a păstrat o perspectivă „negativă” asupra sectorului și a spus că se așteaptă ca vânzările globale să crească modest în 2021, cu 1,5%.

Agenția se așteaptă ca vânzările de automobile în China, cea mai mare piață din lume, să scadă cu 2,9% în 2020 față de estimările anterioare care prevedeau o creștere de 1%.

Asociația Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM) a avertizat miercuri că se așteaptă la scăderi semnificative ale producției auto și a nivelurilor de vânzări din China în februarie.

Vânzările auto din ianuarie în China au scăzut cu 18,7%, marcând cea de-a 19-a lună consecutivă a scăderii vânzărilor din industrie, potrivit datelor CAAM.