logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Nou studiu care da peste cap tot ce se stia despre psihopati si narcisisti

Pana acum, teoria general acceptata legata de psihopati si narcisisti era ca acestor persoane le lipseste empatia. Insa o noua cercetare demonteaza aceasta ipoteza.

Oamenii sunt fiinte sociale, iar empatia joaca un rol foarte important in interactiunile noastre, in felul in care functionam ca un tot. Iar faptul ca psihopatii si narcisistii sunt diferiti de marea majoritate a fost pus pe seama lipsei empatiei. Insa, conform unui raport publicat de jurnalul Personality and Individual Differences, lucrurile nu stau deloc asa. Aceste persoane sunt capabile de empatie, dar pur si simplu aleg sa nu treaca prin aceasta stare.

Cu alte cuvinte, nu le pasa de cei din jur, arata IFL Science.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe 278 de persoane din intreaga lume, care au raspuns la un chestionar online, anonim, in cadrul caruia s-a verificat existenta sau absenta empatiei.

Subiectii au fost pusi sa noteze in ce masura sunt de acord cu sintagma "Inainte de a critica pe cineva, incerc sa-mi imaginez cum m-as simti daca as fi in locul acelei persoane" si au fost pusi sa aleaga din 20 de imagini pe cele care exprima emotii pozitive si negative.

Au mai facut si alte teste, pentru ca oamenii de stiinta sa vada in ce masura au trasaturi din zona psihopatiei sau narcisismului.S-a observat ca toti, chiar si cei ce puteau fi incadrati ca psihopati sau narcisisti, erau capabili de empatie, dar preferau sa nu recurga la ea.

Citeste si Cum iti dai seama daca partenerul tau este un psihopat

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO