Romania

Ofiter de politie retinut pentru trafic de influenta si santaj de procurorii DNA

Florin Roberto Raica, ofiter de politie in cadrul Politiei municipiului Reghin, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta si santaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu ziua de joi, a lui Florin Roberto Raica, ofiter de politie in cadrul Politiei municipiului Reghin, pentru trafic de influenta (trei fapte) si santaj.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada 29 aprilie - mai, inculpatul Florin Roberto Raica, in calitatea mentionata mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei, sumele de 6.750 euro si 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro si 3.300 lei.

"In schimbul banilor, inculpatul ar fi promis ca va interveni pe langa functionari din cadrul Institutului de Medicina Legala si ca ii va determina sa stabileasca valori ale alcoolemiei sub limita legala in dosarele in care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis si rezolvarea favorabila a cauzelor respective, concretizata prin incheierea unor acorduri de recunoastere a vinovatiei cu amanarea aplicarii pedepsei (scopul final fiind obtinerea permiselor de conducere intr-un timp foarte scurt)", precizeaza anchetatorii.

DNA mentioneaza totodata ca, la data de 14 octombrie, Raica ar fi amenintat un coleg de serviciu (agent de politie) ca va face publice mai multe probe compromitatoare in legatura cu savarsirea, de catre acesta, a unor presupuse fapte de natura penala sau disciplinara.

"Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit sa convinga anumite persoane sa inceteze sa mai faca afirmatii in legatura cu conduita infractionala a ofiterului Florin Roberto Raica", spun procurorii.


Vineri, Florin Roberto Raica urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Football news:

Ramos and Benzema out of Real Madrid's bid for the Champions League match with Inter
Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy ­čśŐ
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult
Gasperini on the nomination for the best coach of the year award: If we beat Liverpool, maybe I'll get a few votes
Julian Nagelsmann: Leipzig want to give PSG that final feeling they are talking about