Romania

OUG privind ajutorul de stat pentru domeniul HoReCa, discutată în primă lectură în şedinţa de guvern

HORECA

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în şedinţa de guvern de vineri va fi discutată, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind ajutorul de stat pentru domeniul HoReCa.

"Avem pregătit un act normativ, este vorba de ordonanţa pentru ajutorul de stat pentru domeniul HoReCa, este în primă lectură. Aşa cum am promis la întâlnirea cu dânşii, este vorba despre un ajutor de stat de stat de 20% care se calculează pe pierderea cifrei de afaceri aferentă anului 2020 faţă de anul 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din domeniul HoReCa, printr-un ajutor de stat calculat procentual la diferenţa între cifra de afaceri a anului 2020 faţă de 2019. E un ajutor aşteptat de întregul domeniu HoReCa şi cred că, prin acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni", a spus Popescu în şedinţa de guvern, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’ .

El a adăugat că tot în şedinţa de vineri, în primă lectură, va fi discutat un act normativ prin care se prorogă valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră anul acesta în 31 decembrie şi a celor care au fost emise în 2019.

Football news:

Shalimov about Miranchuk: Atalanta is an ideal team for him. Don't go anywhere
Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group
Tottenham are Interested in Southampton's top scorer Ings. He has 7 goals in 13 Premier League games
Midfielder Loko Berkovskiy focuses on de Bruyne: I give passes more often, I don't hit many goals, but I draw conclusions
Ex-coach Genoa Nicola took charge of Torino
Lampard on 8th place Chelsea: I can handle the pressure