Romania

Pasajul Meșteșugarilor, „tocat” în plenul Consiliului local

Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

FOTO: Florin Birta - Facebook

Consilierii PSD au observat că inițiativa municipalității nu a fost dezbătută public și au insistat pentru o variantă subterană de traversare, mai puțin poluantă.

Scris de Cristina Ghilea - Consilierii PSD au observat că inițiativa municipalității nu a fost dezbătută public și au insistat pentru o variantă subterană de traversare, mai puțin poluantă.

Proiectul Pasajului Meșteșugarilor, care ar urma să transforma zona într-o nouă poartă de acces în oraș cel puțin la fel de importantă ca și Calea Clujului, cu legături spre drumul expres de Arad și Autostrada Transilvania, a iscat discuții în contradictoriu între opoziția PSD și puterea PNL din Consiliul local.

Pasaj suprateran în strada Meșteșugarilor, cu acces la nodul rutier drumul expres și ieșirea de pe autrostradă

Proiectul a trecut cu voturile majorității liberale. Adrian Madar, consilier PSD a observat că „a lipsit dezbaterea la proiectul ăsta. Este un proiect de importanță foarte mare. E evident că va fi o continuare, poate două. Acum se termină într-un sens giratoriu. Care este continuarea acestei investiții majore?”, a cerut el să afle.

Primarul Florin Birta a explicat că „peste drum, peste centură, calea ferată și strada Corneliu Baba se termină în sensul giratoriu al drumul de legătură Oradea – Sântandrei. De acolo se va lega și în legătura cu autostrada și cu drumul expres Oradea – Arad”. Colegul lui Madar, Emil Pavel a chestionat soluția tehnică supusă la vot: „De ce s-a renunțat la subtraversare pentru o supratraversare care trece foarte aproape pe lângă acele blocuri și deranjează?”

La rândul său, Madar a interpelat executivul pe tema amenajării urbanistice din zona Meșteșugarilor Lăpușului în perspectiva lărgirii la străzii la patru benzi și a construirii viaductului: „nu am a văzut un studiu de fezabilitate pentru locurile de parcare pentru blocurile de pe Lăpușului. Tema de proiectare pe care le-ați indicat-o proiectanților a fost să găsim o legătură cu autostrada sau să facem o supratraversare peste centură?”

Primarul a spus că au fost studiate două soluții de către proiectanți. „Au studiat ambele propuneri. Terenul de fundare din zonă nu este unul care să ne fi permis efectuarea acestei investiții la un preț normal. Am fi avut probleme la subtraversarea liniei de cale ferată. Trebuie să subtraversezi patru benzi, calea ferată și strada Corneliu Baba. În urma analizei cost-beneficiu proiectanții au venit cu această variantă a pasajului.

Pe ambele părți vor fi montate panouri fonoizolante din material transparent. Nu ar trebui să fie un deranj”, consideră edilul.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

Maradona is the best dribbler with a phenomenal number of goals and assists. But is it true that he won Serie A alone?
Italian championship. Juventus will play Benevento, Atalanta Miranchuk against Verona, Inter away to Sassuolo
Ex-Manchester United defender Valencia moved to Mexico's Queretaro
Gerard Pique: I always dreamed of becoming President of Barca, but I don't know if it will happen
Rejoice and enjoy life in this mediocre time. Remember the great phrases Maslachenko-join
Ex-Manchester City defender Lescott has resumed his career with racing Murcia of the Spanish 4th division
Lampard on Chelsea vs Tottenham match: We are fighting for leadership, the game will be important. But there is still a long way to go