Romania

Patriarhul Daniel le îndeamnă pe femei să ia exemplul Mariei Brâncoveanu: 'Rămâne o pildă de evlavie și nădejde în vremuri de grele încercări'

patriarhul Daniel Paste

Cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la aducerea moaştelor Sfântului Constantin Brâncoveanu la Bucureşti, Patriarhul Daniel a vorbit elogiativ la adresa doamnei Marica Brâncoveanu, care „cu o tenacitate extraordinară s-a luptat să aducă în Ţara Românească osemintele Voievodului Constantin Brâncoveanu şi a reuşit abia în anul 1720”, informează Basilica.ro.

Citește și: Campanie majoră de împădurire la nivel național. Ministerul Mediului: 'Sunt în curs de plantare peste 2.500 de păduri de la zero şi completate alte 7.000'

Deși în prezent nu este trecută în rândul sfinților, Părintele Patriarh a precizat că și Doamna Marica sau Maria Brâncoveanu va fi pomenită peste o lună odată cu soțul și fiii ei:

„Astăzi, 12 iulie 2020, când comemorăm împlinirea a trei veacuri de când moaștele slăvitului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu străjuiesc Capitala și Țara, cinstim cu luare aminte jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni, pe care îi vom pomeni şi peste o lună, la 16 august”, a spus Patriarhul Daniel.

„Totodată, va fi pomenită Doamna Marica sau Maria Brâncoveanu, care cu bărbăție sfântă a îndurat moartea evlaviosului ei soț și a iubiților ei fii, a răbdat temnița și exilul refuzând orice compromis cu ucigașii neamului ei, ca mai apoi, cu un curaj vrednic de toată lauda, cu mari cheltuieli, dar mai ales cu riscul pierderii propriei sale vieți, să aducă în țară scumpele oseminte ale Domnitorului Martir”.

„Doamna Marica rămâne pentru fiecare femeie creștină o pildă de evlavie și nădejde în vremuri de grele încercări, de răbdare în cea mai grea suferință, de mamă care și-a crescut copiii în neclintită credință, de soție iubitoare și devotată, valori transmise și urmașilor ei care au strălucit prin evlavie şi filantropie”, a subliniat Patriarhul României.

Football news:

Dembele was allowed to participate in the match with Bayern. He hasn't played since November
Porto signed Portuguese goalkeeper Ramos
Ferdinand on the Golden ball: If I were Levandovsky, I would create a petition. It's cruel
Bernardo Silva on the Champions League: Liverpool are out, Real Madrid are out, but it won't make our path any easier. Everything can happen
Arsenal are outraged by Ozil's Interview. The player defended his decision to refuse a pay cut
Juventus is Interested in Gozens. Atalanta wants 30-35 million euros for the defender
Sabitzer about 2:1 with atlético: Leipzig didn't want to go home. We are determined to stay in Lisbon until the end