Astfel, cântăreţul de muzică populară Ionuţ Fulea şi secretarul general al organizaţiei, Marius Filimon, ar putea fi următorii viceprimari ai municipiului Alba Iulia, dacă Voicu Paul va câştiga funcţia de primar, iar liberalii vor obţine majoritatea în viitorul consiliu local şi nu vor fi nevoiţi să negocieze cu un alt partid. 

Fulea ocupă locul al doilea pe lista consilierilor locali, iar Marius Filimon locul al treila. Pe primul loc este candidatul de primar Voicu Paul, care ar urma să se retragă dacă obţine funcţia. 

”Marius n-a cerut niciodată nimic. Mie îmi plac oamenii ăştia care fac, dar nu cer nimic. Nu de-ăştia care zic frate, am fost şi eu o dată şi am lipit un afiş şi l-am bătut cu un piron atâta şi vreau să fiu ministru sau chestiuni de-astea…”, a spus Mircea Hava, cu referire la nominalizările pentru funcţiile de viceprimar.

Mai puţin cunoscut decât artistul popular Ionuţ Fulea, Marius Filimon este secretar adjunct al PNL Alba. A lucrat mulţi ani în mediul privat, dar şi la ADR Centru şi la Instituţia Prefectului (unde a fost în trecut şeful cancelariei).

Cu prilejul conferinţei de presă desfăşurată joi, 6 august, liberalii şi-au anunţat şi lista de consilieri locali. Printre numele noi intrate în politică şi pe lista de consilieri este şi cel al Marcelei Vîlcan, asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba, cunoscută prin postările ei din perioada epidemiei de coronavirus, devenite virale.

De asemenea, pe listă se mai regăseşte şi un fost jurnalist, Emanuel Drăguşin, dar şi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Claudiu Marean, pe locurile 12 şi 13 pe lista electorală. Din actuala garnitură de consilieri locali mai sunt păstraţi doar trei: Gabriel Lupea, care este în prezent viceprimar, şeful IŞJ Cornel Sandu şi celălalt viceprimar, Gabriel Tudoraşcu.