Romania

Politist filmat cum bate un tânăr în Bucureşti: “De ce dai în mine? De ce dai, mă, în mine?” VIDEO

O filmare în care un politist este surprins în timp ce bate un tânăr, în Bucureşti, a apărut pe Facebookaseară şi s-a viralizat rapid. Tânărul nu ripostează fizic şi nici nu foloseşte un limbaj agresiv, ci doar îl întreabă în repetate rânduri pe agentul de poliţie de ce îl loveşte: “De ce dai în mine? De ce dai, mă, în mine?”.

O filmare în care un politist este surprins în timp ce bate un tânăr, în Bucureşti, a apărut pe Facebookaseară şi s-a viralizat rapid. Tânărul nu ripostează fizic şi nici nu foloseşte un limbaj agresiv, ci doar îl întreabă în repetate rânduri pe agentul de poliţie de ce îl loveşte: “De ce dai în mine? De ce dai, mă, în mine?”.

La un moment dat, alt agent intervine pentru a orpi avalanşa de pumni, dar, chiar şi aşa, tânărul este lovit în continuare. Poliţistul se opreşte, într-un final, şi o ia la fugă după un alt tânăr, urmat de o maşină de poliţie. 

“Bă, băiatule, ştii că n-ai voie să ieşi din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgenţa?”, îi strigă un poliţist celui de-al doilea tânăr, în timp ce colegii lui încearcă să îi pună cătuşele.  

Imediat după viralizarea imaginilor, Poliţia Capitalei a dat un comunicat din care reiese că modul în care a acţionat poliţistul va fi cercetat, dar şi că tinerii au refuzat să se legitimeze şi au fost amendaţi:

“Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public , vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevazute de Ordonanţele Militare.

Bărbaţi au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevazute de Ordonanţele Militare.

Cu privire la modul în care a  acţiunat poliţistul,  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

36-year-old Fred will ride 600 km on a Bicycle for charity purposes, to provide food for 4,000 families
Umtiti and Fati returned to team training
Ex-city defender Onuoha: I never felt safe in the US. If the police don't like it, you can lose your life
Barcelona wants to bring back 19-year-old Manchester City defender Garcia. The English are not going to let him go
Gianni Infantino: We must all say no to racism and violence. In any form
Barcelona for 4.5 million euros will buy 70% of the rights to 19-year-old forward Sao Paulo Maya
Martin Ødegaard: Sociedad wants to get into the Champions League is a dream. It's hard to fight Real Madrid and Barca, but we can fight the rest