Romania

Populațiile de koala din Australia, diminuate din cauza stresului

Koala

Populaţiile de koala din statul australian New South Wales se află într-un "declin constant" din cauza stresului asupra sistemului lor imunitar cauzat de distrugerea habitatului şi de incendiile de vegetaţie, potrivit unui nou studiu, relatează dpa, citată de AGERPRES.

Defrişările masive, pierderea habitatului în urma incendiilor şi valurile de căldură au făcut ca sistemul imunitar al populaţiilor de koala să fie copleşit ca urmare a presiunilor, a declarat joi pentru dpa unul dintre autorii studiului, Edward Narayan.

"Potrivit datelor, koala se află la limita superioară a pragului fiziologic pentru a face faţă schimbărilor de mediu", a explicat el.

Cercetătorii de la Western Sydney University au analizat 12.543 de înregistrări de peste 29 de ani din cele trei "puncte majore unde trăiesc populaţiile de koala" din statul New South Wales.

Citește și: EXPERIMENT făcut pe populație, în plină pandemie: cum se TESTEAZĂ gradul de conformare al cetățenilor

Ei au descoperit că populaţiile de koala au scăzut constant în principal din cauza bolilor - cea mai frecventă fiind chlamydia - la care au devenit mai sensibile din cauza "expunerii prelungite la factorii de stres".

Studiul, publicat miercuri în revista PLOS ONE, a avertizat că traumele provocate de schimbările de mediu şi bolile împing koala spre "pragul dispariţiei".

"Nu este o surpriză, ci o conştientizare", a subliniat Narayan.

Grupurile comunitare şi voluntarii au reuşit să trateze mulţi koala salvaţi care au contractat boli, însă "este necesar să vindecăm mediul înconjurător, nu un singur animal", a adăugat Narayan.

Football news:

Real Madrid conceded 5 goals from penalties in the last 3 rounds of La Liga
Simeone Pro 1-0 with Valencia: They had the best goalkeeper. Atletico need to continue playing the same way
Salzburg scored 8 goals in the Austrian League match. Game with Lokomotiv on Tuesday
Juve have not won any of their three Serie A matches without Ronaldo
Scott Micromini: Pogba is misunderstood. This is an amazing player, his failures fanned
Andrea Pirlo: Ronaldo is an additional advantage, but Juve must play their own football without him
Inzaghi on the draw with Juve: we Could have won if Benevento had been smarter on the counterattack