În noaptea de 30 octombrie 2015, Mihai Grecea se afla la clubul bucureștean Colectiv, unde a filmat drama unei Românii. Ulterior, supraviețuitorul a filmat, a făcut sunet și a participat la montajul documentarului Colectiv, regizat de Alexander Nanau, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și care va intra în cinematografele de la noi vineri, 28 februarie.

Acum, într-un material publicat de Scena 9, Mihai Grecea își spune propria poveste. Este cuprins de amintiri și se întreabă constant unde începe și unde se sfârșește etica atunci când vine vorba de propria supraviețuire.

„Mi-am dat seama că în fața mea era iadul pe pământ, iar eu eram extrem de bucuros că am scăpat din iadul ăla și în același timp îngrozit că mă pot bucura în halul ăsta în fața iadului în care sunt oameni și pe care nu pot să îi ajut”, a explicat Grecea.

Răvășit de amintirile care nu îl vor părăsi niciodată, bărbatul în vârstă de 45 de ani a rememorat trăirile din noaptea cumplită, când avea în față cadavre sau oameni care agonizau. „Bă, eu nu pot să calc peste ăștia, că poate au murit, poate sunt răniți, sar”, a retrăit Grecea gândurile care îl măcinau în cumplita noapte de 30 octombrie 2015.

Materialul publicat de Scena 9 conține și detaliul că aparatul de filmat pe care Grecea îl lăsase din mână la „Colectiv” ca să se salveze s-a întors, în cele din urmă, la el. Pompierii l-au descoperit ulterior. Regizorul a încercat să se uite la înregistrări peste câteva luni, în martie 2016, dar nu a rezistat la toată filmarea. „Sunetul m-a copleșit, nu imaginea”, a povesit el. Abia după doi ani de la Colectiv a reușit să se uite la tot materialul. În documentarul regizat de Nanau și pe care publicul din România îl va vedea pe 28 februarie, apar cadre cu incendiul, filmate cu această cameră.

Materialul integral, aici!

Vezi aici lista orașelor și a cinematografelor unde va rula filmul „Colectiv”, updatată pe măsură ce apar informații noi!

Ce facea Ilie Năstase in decembrie 1989. Poveste halucinantă de la Revoluție, Țiriac a înlemnit: „Tu ești zdravăn la cap?!”

GSP.RO

Ce facea Ilie Năstase in decembrie 1989. Poveste halucinantă de la Revoluție, Țiriac a înlemnit: „Tu ești zdravăn la cap?!”

Horoscop 13 februarie 2020. Capricornii au nevoie de pace în familie

HOROSCOP

Horoscop 13 februarie 2020. Capricornii au nevoie de pace în familie