Romania

Preşedintele-ales al SUA intră în 'pâine' - Joe Biden va primi acces la rapoarte clasificate de săptămâna viitoare

Joe Biden

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, anunţă echipa de tranziţie, conform publicaţiei The Hill, potrivit MEDIAFAX.

Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie.

Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii. Preşedintele Donald Trump a acceptat tranziţia, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Nu este clar dacă Joe Biden se va întâlni cu Donald Trump în timpul procedurii de primire a raportului zilnic al serviciilor secrete, dar preşedintele-ales s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu actualul lider de la Casa Albă. Întrebat marţi dacă ar vrea să îl întâlnească pe Donald Trump în cadrul procedurilor de tranziţie, Biden a răspuns: "Sigur că aş vrea, dacă el ar cere".

Însă Kate Bedingfield, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, a declarat că nu este necesară o astfel de întrevedere. "Nu credem că este necesar ca preşedintele-ales să discute cu preşedintele Trump pentru a primi informaţiile", a spus Kate Bedingfield.

Football news:

Mourinho on the double Ntombela: He's very creative. One of those who knows how to sharpen the game
Atalanta and Sevilla have agreed on the transfer of Gomez. The midfielder will fly to Spain on Tuesday
Laporta on Messi at PSG: I read that they have losses. We need to discuss what deals they can afford
PSG offered Ramos a contract for 45 million euros for 3 years (Onda Cero)
Nacho tested positive for the coronavirus. He was in contact with the patient earlier
Bale scored in the FA Cup for the first time since 2013. He has 4 goals in 13 games at Tottenham
Frank Lampard: I didn't have enough time to take Chelsea to the next level