Romania

Primul caz de gripa sezoniera este o tanara de 19 ani din Oradea. Rezultatul a fost confirmat de laborator

Institutul National de Sanatate Publica a confirmat joi, 29 octombrie 2020, primul caz de gripa AH1N1 din acest sezon. Este vorba despre o tanara de 19 ani din Oradea.

S-a prezentat impreuna cu restul familiei la medicul de familie, in data de 20 octombrie, cu febra, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate (oboseala), stare anxioasa, conform unui comunicat de presa citat de Agerpres.

S-a stabilit diagnosticul de infectie acuta a cailor respiratorii superioare si s-a prescris tratament simptomatic, antialergic si vitamine.

Au fost recoltate probe biologice in vederea testarii virusologice a gripei in data de 20 octombrie si au fost transmise la laboratorul Centrului Regional de Sanatate Publica Cluj.

"Rezultatul a fost primit la DSP Bihor in data de 29 octombrie si confirma infectia cu virus gripal AH1N1. Testarea efectuata pentru virusul SARS-CoV-2 este negativa.

Tanara si contactii acesteia au fost izolati la domiciliu, starea clinica actuala a pacientei fiind ameliorata", se mai precizeaza in comunicat.Potrivit INSP, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute, gripa clinica, infectii acute de cai respiratorii superioare (IIACRS) si pneumonii, inregistrate la nivel national saptamana trecuta a fost de 51.730, cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara.

Gripa este una dintre cele 25 de boli din lista celor pentru care se impune izolarea la domiciliu.

Citeste si:

A fost inregistrat primul caz de gripa din acest sezon, in Romania. Este o infectie cu virusul de tip A, subtip H1

Guvernul a aprobat lista celor 25 de boli infectocontagioase pentru care se instituie izolarea pacientilor


Football news:

Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered
Arsenal scored 13 points in 10 opening matches - the worst result in 39 years
West Brom can be bought by us investors. The Chinese owner of the club wants 150 million pounds
Lampard on Mourinho's words about ponies: You have Kane, Son, bale and alli. We are all fighting to win the Premier League
Mourinho on winning the Premier League: Tottenham are not in the race, because we are not a horse, but a pony
Laurent Blanc: I will return to football, but in children's. Now coaches are being asked to increase the cost of players, I don't like it