Potrivit ultimului raport de venituri publicat de către Ducatul de Cornwall, moștenitorul coroanei britanice a strâns între aprilie și decembrie 2019 suma de 868.000 de lire sterline de la rezidenții din Cornwall care au murit fără să lase în urmă un testament sau de la firmele dizolvate nerevendicate.

De asemenea, prințul Charles a mai adunat încă 210.000 de lire între ianuarie și martie 2020, când s-a încheiat anul fiscal anterior, astfel că acesta a devenit mai bogat cu puțin peste 1 milion de lire sterline, mai precis cu 1.078.000 de lire sterline.

Această lege care reglementează bunurile nerevendicate din Cornwall, denumită și ”bona vacantia”, datează de două secole, din perioada domniei regelui William al IV-lea (1765-1837).

Cu toate că proprietățile nerevendicate din majoritatea Angliei și a Țării Galilor revin coroanei britanice, prințul Charles, ca duce de Cornwall, reține o parte din bani pentru a-i înmâna înapoi eventualelor rude neidentificate care pot să pretindă ulterior moștenire.

Banii proveniți din averi nerevendicate sunt în cele din urmă depuși într-un fond pentru a fi investiți și multiplicați, pentru ca în cele din urmă să fie folosiți în scopuri caritabile și pentru plata diferitelor proiecte din Cornwall.

Până în acest moment, veniturile totale ale prințului Charles din ducatul de Cornwall au depășit suma de 22 de milioane de lire.

Citeşte şi:

Medic din Maramureș, răpus de coronavirus. ”Din nefericire, a pierdut lupta nedreaptă”

Serbia înăsprește măsurile de restricție, după creșterea cazurilor de Covid-19

Hotel de carantină, focar de coronavirus în Australia. Angajații ar fi făcut sex cu persoanele aflate în izolare

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială

PARTENERI - GSP.RO

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială

Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate

HOROSCOP

Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate