logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Protest cu mii de oameni la Barcelona, in ziua procesului liderilor separatisti: Risca si 25 de ani de inchisoare (Video)

Cateva mii de persoane au manifestat marti la Barcelona, denuntand procesul care deschis la Madrid al liderilor separatisti in legatura cu rolul pe care l-au jucat in tentativa de secesiune a Cataloniei.

Agitand zeci de steaguri separatiste, multimea i-a aplaudat pe oratorii care s-a succedat la tribuna amenajata in piata in care s-a desfasurat manifestatia.

"Sa decizi nu este un delict", a tunat vicepresedintele Guvernului regional catalan Pere Aragones. "Nu poti sa judeci si cu atat mai putin sa condamni un referendum si nici autodeterminarea", a adaugat el.

Separatistii au proclamat la 27 octombrie o republica independenta catalana, dupa ce au organizat un referendum de independenta, interzis insa de justitie.

Doisprezece dintre liderii lor au comparut marti, in deschiderea unui proces istoric cu privire la rolul pe care l-au jucat in aceasta secesiune esuata.

In absenta fostului presedinte separatist catalan Carles Puigdemont, care a fugit in Belgia, principalul acuzat, fostul sau vicepresedinte Oriol Junqueras, risca 25 de ani de inchisoare.Pedepse cuprinse intre sapte si 17 ani au fost cerute impotriva celorlalti 11 inculpati, intre care se afla fosta presedinta a Parlamentului catalan, mai multi fosti ministri regionali si fostii presedinti ai puternicelor asociatii ANC si Omnium Cultural, care au organizat manifestatia de la Barcelona.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO