Romania

Raluca Turcan, despre incalcarea regulilor: "Nu stam acum sa avem o satisfactie personala din numarul de amenzi date"

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ca oamenii trebuie sa respecte regulile privind limitarea raspandirii noului coronavirus si ca este o practica nu numai in Romania ca atunci cand vecinii observa incalcarea legii in curtea vecinului, sa sesizeze Politia.

"Am inchis scoli, nu am mai permis evenimentele private care sunt in toate analizele noastre principala sursa de infectare si de extindere a infectiei. De asemenea, in localitati cu incidenta de 3/1000 de locuitori am inchis teatrele, cinematografele, avem masuri de restrictie privind purtarea mastii, de exemplu e obligatorie purtarea mastii in spatiile aglomerate si Politia isi face datoria", a declarat Raluca Turcan, la Digi 24, luni seara.

Intrebata de evenimentele private care au loc cu 20 - 30 de persoane, Turcan a declarat ca daca la aceste evenimente sunt 30 de oameni, Politia aplica amenzi.

"Daca fac acasa (un evenimnet privat - n.r.) cu 20 de oameni este la limita regulii impuse de noi, daca fac cu 30 de oameni, atunci daca organele de control sunt sesizate, aplica amenzi, asa este decizia CNSU, statuata prin HG", a mai declarat Turcan.

Raluca Turcan s-a referit si la vecinii care pot sesiza Politia, in cazul in care observa peste gard o incalcare a legii.

"Este o practica, nu numai in Romania. Nu inventam noi apa calda si nu sunt romanii mai delationisti decat alti cetateni din lumea aceasta. Si in Germania, in Elvetia, unde sunt sesizate incalcari ale regulilor stabilite, intervin organele de aplicare si de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Pana la urma noi suntem o comunitate si functionam intr-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot sa sesizeze Politia, Politia aplica legea. Si dorinta noastra este ca facand publice aceste masuri si pericolele care ii asteapta pe cei care incalca legea, sa crestem gradul de conformare. Nu stam acum sa avem o satisfactie personala din numarul de amenzi date pentru ca nu acesta este scopul, scopul este sa prevenim imbolnavirea cu acest nou virus si ne-am dori sa crestem gradul de conformare. Daca lumea nu se conformeaza si nu inteleg oamenii ca pana la urma risca sa isi omoare menbri ai familiei, membri ai comunitatii, atunci trebuie sa suporte si rigorile legii", a mai precizat Raluca Turcan.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, luni, ca au fost aplicate 7.110 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.704.050 de lei, in ultimele 24 de ore, ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Football news:

Daniele Bonera: Milan always wants to dominate, that's the club's philosophy. Lille-a difficult opponent
In Buenos Aires, a farewell to Diego Maradona takes place
We will talk to Messi, but we will not ignore the economic situation. Barca presidential candidate Ruso on Leo's future
Sunderland will be owned by the 22-year-old son of Russia's richest woman. In 2016, the family got rid of Marcel
Liverpool and London clubs will be able to let spectators into the stadiums next week, Manchester United and Manchester City-not yet
Henderson about the incident with Suarez and evra I'm Not sure that Liverpool did the right thing. We didn't think about Patrice at all
Shilton on the Hand of God: the Unpleasant aftertaste is over. Maradona - one of the best in history