Romania

Romprest suspendă activitatea de salubrizare în Sectorul 1 după ce nu au mai fost plătiţi de patru luni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Romprest Service SA a transmis o scrisoare deschisă, semnată în numele celor 3.000 de angajaţi, către cetăţenii Sectorului 1. Aceştia anunţă că începând de vineri, 27 noiembrie, suspendă temporar şi gradual activităţile din cadrul serviciului de salubrizare.

Decizia a fost luată după ce timp de patru luni, autorităţile locale nu au plătit serviciile de salubrizare.

„Se dovedeşte că suntem singuri în susţinerea acestui efort de a presta serviciul public în folosul cetăţenilor Sectorului 1 la standardele pe care aceştia le merită şi cu care i-am obişnuit.

În ultimele 4 luni, începând cu luna Iulie 2020, asiguram exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public în folosul cetăţenilor. Practic, finanţăm integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

Astfel, în baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar şi gradual activităţile din cadrul serviciului de salubrizare, începând cu data de 27.11.2020, decizie notificata în termenul contractual Autorităţilor locale şi centrale.

Vom încerca să limităm impactul pe care reducerea graduala a activităţilor serviciului îl va avea asupra cetăţenilor din acest sector şi asupra oraşului in general. Astfel, aceasta limitare temporara de activitate NU va afecta colectarea deşeurilor menajere de la populaţie şi de la agenţii economici”, se arată în mesajul transmis de companie.

Decizia vine în prag de iarnă, perioadă pentru care Romprest spune că s-a pregătit din timp cu autospeciale pentru deszăpezire şi alte utilaje şi materiale necesare.

„Ca în fiecare an, ne-am pregătit din vreme şi pentru iarnă, avem utilajele funcţionale şi am contractat materialul antiderapant. Am respectat toate clauzele contractuale, toate solicitările autorităţii contractante, toate prevederile legislative”, se mai arată în mesaj.

Romprest SA este compania care asigură în regim de continuitate, 24 de ore din 24 în fiecare zi a săptămânii, curăţenia pe străzile şi în spatiile publice din Sectorul 1. Cei 3.000 de angajaţi ai companiei colectează deşeuri menajere de la 1.967 asociaţii de proprietari şi 30.392 gospodării individuale.

De asemenea, în cadrul programului de curăţenie stradală sunt acoperite 1.200 artere rutiere in lungime de 463 km.

Football news:

Nepomnyashchy against reducing the RPL to 12 clubs: Russia is not ready to sacrifice a large number of fans
Wolverhampton loan Willian Jose from Sociedad with a buy-out option
AC Milan are close to loaning Tomori to Chelsea with a 20+ million euro buy-out option
Spartak about fans convicted for fighting at Euro 2016: Fedun personally helped them financially
Lewandowski updated the Bundesliga record by scoring 22 goals in the 1st round
Flick on Bayern: Our goal is to stay on top
Goalkeeper Alcoyano has 10 saves in the match with Real Madrid. Most of all in the season among the rivals of Madrid