logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

S-a descoperit cauza schizofreniei? Ce s-a gasit in creierul celor afectati de aceasta boala

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca intre creierele oamenilor sanatosi, fara boli mintale, si ale celor suferinzi de schizofrenie exista o diferenta majora: cantitatea unei proteine.

Este vorba despre proteina SV2A. Potrivit autorilor studiului, oameni de stiinta de la College Lonfon si King's College London, un nivel mic al acestei proteine, asa cum s-a demonstrat ca stau lucrurile in cazul celor diagnosticati cu schizofrenie, face ca neuronii sa nu mai comunice in mod optim, arata IFL Science.

De fapt, acesta ar putea fi factorul cheie care declanseaza boala, spun cercetatorii, dupa ce au analizat creierele disecate ale unor persoane decedate, diagnosticate cu aceasta boala, si pe altele ale unui "grup de control".

Cercetarea, publicata in jurnalul Nature Communications, e importanta pentru ca poate duce la aparitia unor noi tratamente. In prezent, cei diagnosticati cu aceasta boala inca putin inteleasa au optiuni limitate de tratament, care pe multi nici nu ii ajuta.

Citeste si Un parazit luat de la pisica ne poate face sa suferim de schizofrenie

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO