În judeţul Sălaj, nu mai puţin de 97 de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare s-au retras de la alegeri. Potrivit prefectului Virgil Ţurcaş, demisionarii au invocat motive diferite, de la cele legate de incompatibilitate, la teama de infectare cu noul coronavirus.

"Sunt mai multe categorii: unii care au ajuns în incompatibilitate, pentru că au avut pe listele electorale membri ai familiilor, mergând până la rudenii de gradul II, şi probabil şi persoane care s-au retras din motive de siguranţă", a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta a recunoscut că numărul celor care s-au retras la aceste alegeri este mai mare decât în alţi ani, dar a dat asigurări că toţi cei care au renunţat au fost înlocuiţi conform legii.

În perioada funcţionării birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, locţiitorii acestora şi operatorii de calculator primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 250 de lei. Asta înseamnă un total de 1.250 de lei, pentru maxim cinci zile petrecute în secţiile de votare.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, exercitarea funcţiei de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare, de locţiitor al acestuia, precum şi cea de operator de calculator în secţia de votare prezintă şi avantaje pecuniare, indemnizaţia maximă ajungând la 1.250 de lei. Astfel, în perioada funcţionării birourilor electorale ale secţiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 27 septembrie, aceştia primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 250 de lei, pentru maxim cinci zile.

La nivelul judeţului Sălaj, pentru alegerile locale din 27 septembrie au fost amenajate 313 secţii de votare.

Vă mai recomandăm: